Gyllehemmet
Gyllehemmet Borlänge

Flera kommunala verksamheter under samma tak

Gyllehemmet är trygghetsbostäder samt lokaler för vård- och omsorgsboende, förskola, dagverksamhet och hemtjänst. Utanför dörren finns gemensamma gårdsytor med odlingslådor, promenadstråk, lekplats och grill.

Pågående
Område
Borlänge, Borlänge
Ägandeform
Vårdboende
Antal bostäder
54
Miljöcertifiering
Miljöbyggnad Silver

Boenden för olika skeden i livet

I Gyllehemmet finns trygghetsbostäder 1–2 rok med en snittstorlek om 40 kvm. De är skapade för ett trivsamt och tryggt boende med gott om gemensamma ytor för social samvaro. Här finns även lägenheter för särskilt boende – en boendeform som vänder sig till för personer med stora behov av vård och omsorg. Lägenheterna om 1 rok med pentry är välplanerade och genomtänkta i minsta detalj. På varje våningsplan finns gemensamma ytor där de boende kan mötas och umgås.

Flera verksamheter under samma tak

Gyllehemmet samlar flera av kommunens verksamheter under samma tak. Hemmet har en lummig innergård där människor kan mötas över generationsgränserna. Till huset hör även ett gemensamt storkök. Äldreboendet har dessutom en spa-avdelning med gym och bastu. Kvarterets arkitektur och byggnadshöjd samspelar med intilliggande bebyggelse.