Gyllehemmet
Gyllehemmet Borlänge

Flera kommunala verksamheter under samma tak

Gyllehemmet är trygghetsbostäder samt lokaler för vård- och omsorgsboende, förskola, dagverksamhet och hemtjänst. Utanför dörren finns gemensamma gårdsytor med odlingslådor, promenadstråk, lekplats och grill.

Genomfört
Område
Borlänge, Borlänge
Förskola
Plats för 160 barn
Vårdboende
54 platser
Trygghetsboende
47 lägenheter
Miljöcertifiering
Miljöbyggnad Silver

Boenden för olika skeden i livet

I Gyllehemmet finns trygghetsbostäder 1–2 rok med en snittstorlek om 40 kvm. De är skapade för ett trivsamt och tryggt boende med gott om gemensamma ytor för social samvaro. Här finns även lägenheter för särskilt boende – en boendeform som vänder sig till för personer med stora behov av vård och omsorg. Lägenheterna om 1 rok med pentry är välplanerade och genomtänkta i minsta detalj. På varje våningsplan finns gemensamma ytor där de boende kan mötas och umgås.

Flera verksamheter under samma tak

Gyllehemmet samlar flera av kommunens verksamheter under samma tak. Platsen växer fram till ett välkomnande kvarter för alla åldrar – unga och gamla i en härlig mix. På den lummiga innergården möts människor över generationsgränserna. Påtar i odlingslådorna, spelar fotboll eller dukar upp till grillfest. Till huset hör även ett gemensamt storkök. Äldreboendet har dessutom en spa-avdelning med gym och bastu. Det kallar vi vardagslyx!

Kvarterets arkitektur och byggnadshöjd samspelar med intilliggande bebyggelse. På de gemensamma takterrasserna finns gott om plats att umgås och njuta av en stunds avkoppling.