Gyllehemmet
Gyllehemmet Borlänge

Där generationer möts

Gyllehemmet är trygghetsbostäder samt lokaler för vård- och omsorgsboende, förskola, dagverksamhet och hemtjänst.

Utanför dörren finns gemensamma gårdsytor med odlingslådor, promenadstråk, lekplats och grill. En grön oas för gemenskap över generationsgränserna.

  • Goda kommunikationer med 2 km till Borlänge centrum
  • Gröna gårdsytor med odling, lekplats och grill
  • Gemensamma funktioner som storkök och gym
Genomfört
Område
Borlänge, Borlänge
Förskola
Plats för 160 barn
Vårdboende
54 platser
Trygghetsboende
47 lägenheter
Inflyttning
Q2 2023
Miljöcertifiering
Miljöbyggnad Silver
För särskilt boende, kontakta Borlänge kommun

Boenden för olika skeden i livet

I Gyllehemmet finns ljusa och välplanerade trygghetsbostäder 1–2 rok med en snittstorlek om 40 kvm. De är skapade för ett trivsamt och tryggt boende med gott om gemensamma ytor för social samvaro och ett bekvämt liv.

  • För frågor om trygghetsboendet och uthyrning av dessa, vänligen kontakta Hemsö. Läs mer här:

Här finns även lägenheter för särskilt boende – en boendeform som vänder sig till för personer med stora behov av vård och omsorg. Lägenheterna om 1 rok med pentry är välplanerade och genomtänkta i minsta detalj. På varje våningsplan finns gemensamma ytor där de boende kan mötas och umgås.

  • Uthyrning av dessa lägenheter hanteras av Borlänge Kommun. Läs mer om projektet på deras hemsida.

 

Flera verksamheter under samma tak

Gyllehemmet samlar flera av kommunens verksamheter under samma tak. Platsen växer fram till ett välkomnande kvarter för alla åldrar – unga och gamla i en härlig mix. På den lummiga innergården möts människor över generationsgränserna. Påtar i odlingslådorna, spelar fotboll eller dukar upp till grillfest. Till huset hör även ett gemensamt storkök. Äldreboendet har dessutom en spa-avdelning med gym och bastu. Det kallar vi vardagslyx!

Kvarterets arkitektur och byggnadshöjd samspelar med intilliggande bebyggelse. På de gemensamma takterrasserna finns gott om plats att umgås och njuta av en stunds avkoppling.

Med hänsyn och ansvar för miljön

När vi på Magnolia Bostad utvecklar nya bostadsprojekt tar vi stor hänsyn till miljön. Våra hus ska inte bara vara hållbara idag, utan i generationer.

Gyllehemmet är klassificerad som Miljöbyggnad Silver. Det betyder att vi ställer högre krav än befintliga lagkrav på exempelvis energiförbrukning och andel förnybar energi. Vilket är ett kvitto på att vi tillsammans med fastighetsägaren tar ett stort ansvar för miljön.