Hantverkaren, Orminge
Hantverkaren, Orminge Nacka

Med naturen runt knuten

Välkommen till projektet Hantverkaren i Orminge Centrum! Orminge är en del av Boo i Nacka kommun och är beläget drygt en mil öster om Slussen. På fastigheten kommer bostäder samt lokaler mot gata uppföras med bedömd inflytt under 2024.

Kommande
Område
Orminge Centrum, Nacka
Visa på karta
Ägandeform
Hyresrätter
Antal bostäder
220
Inflyttning
Q2-Q4 2024
Det här projektet är en del av projektportföljen i ett samarbete mellan Magnolia Bostad och SBB. Det gemensamma bolaget kommer att utveckla bostäder och samhällsfastigheter för långsiktigt ägande och förvaltning.
Planering

Förberedelser inför byggstart pågår.

2019
Byggstart

Spaden i backen, nu börjar vi bygga.

Hösten 2021
Uthyrningsstart

Nu släpper vi de första lägenheterna – hitta din drömbostad.

Höst 2023
Inflyttning

Välkommen hem till dig!

Vår/sommar 2024

Leva och bo

Orminge är en del av Boo i Nacka kommun, drygt en mil öster om Slussen. Här bor du med promenadavstånd till det glittrande Skurusundet och båtlivet i Saltsjön. Men också till stora friluftsområden med skogar och sjöar.

I området finns även en rad förskolor och skolor, bland andra Myrsjöskolan med naturskönt läge och ca 1 200 elever från förskoleklass till årskurs nio.

Navet i området är Orminge centrum. En mötesplats med bland annat mataffär, apotek, klädbutiker, bibliotek och Friskis&Svettis. I centrum har även stjärnkrögaren och ormingebon Daniel Lindeberg öppnat ett bageri och konditori med stans godaste bröd. Vad sägs om nybakta croissanter till söndagsfrukosten?

Det här kan du se fram emot

Nära skog, stad och service

Ny förskola i området

Naturnära område

Med närhet till stan

Från Orminge går bussarna flera gånger i timmen – och du är framme i Slussen på knappt 20 minuter. Vill du hellre ta sjövägen väljer du båten från Hasseludden till Nybroplan, eller styr kosan ut i skärgården.

Kommunens planer för Orminge centrum är storslagna. Här ska det byggas minst 1 500 nya bostäder de närmsta åren samt ännu fler butiker och verksamheter. Det finns även planer på ett resecentrum samt en tunnelbanestation som kommer att göra Orminge ännu mer tillgängligt i framtiden. Vid sportcentrum i Myrsjö planeras även en ny simhall och ishall.

I Centrala Parken anordnas sedan 1980 den årliga Ormingekarnevalen. Det är en härlig folkfest med tivoli, food trucks, konserter – och självklart ett färgsprakande och svängigt karnevaltåg.

Intresseanmälan

Observera att detta endast är en intresseanmälan för mer information om projektet. Genom att fylla i dina uppgifter nedan så godkänner du även att Magnolia Bostad delar dessa uppgifter med ansvarig bostadsuthyrare.