Lillsidan
Lillsidan Enköping

Lillsidan

I nya stadsdelen Lillsidan, längs med Dr Westerlunds gata, bygger vi två kvarter med hyresrätter i storlekarna 1-4 rum och kök. Här bor du i ett barnvänligt område med bara några minuters promenad till centrala Enköping, glittrande Enköpingsån och den gröna oasen Drömparken. I den norra delen av vårt nya kvarter flyttar en välsorterad ICA-butik in på entréplan. Uthyrning pågår.

Genomfört
Område
Lillsidan, Enköping
Visa på karta
Ägandeform
Hyresrätter
Antal bostäder
ca 190
Storlekar
1–4 rok
Bedömd inflyttning
2023/2024
Arkitekt
Liljewall Arkitekter
Projektet ägs av Mästerbo och det går att söka lediga lägenheter både via HomeQ och Uppsala Bostadsförmedling. Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten
Planering

Förberedelser inför byggstart pågår

Byggstart

Spaden i backen, nu börjar vi bygga

2021
Uthyrningsstart

Nu släpper vi lägenheterna – hitta din drömbostad

Uthyrning pågår av norra kvarteret.
Inflyttning

Välkommen hem till dig!

2023/2024

Välkommen hem till det bekväma livet

Saknar du mjölk till kaffet? Inga problem. I den norra delen av vårt nya kvarter flyttar en välsorterad ICA-butik in på entréplan. Bara att springa nerför trapporna och handla när du behöver. Tillsammans med två andra mindre butikslokaler samt bostäderna skapas en levande och trygg stadsmiljö under en stor del av dygnet.

I norra kvarteret finns 52 välplanerade hyresrätter – allt från kvadratsmarta 1 rok till familjevänliga 3 rok. Gården är upphöjd flera meter från gatan, vilket minskar insyn och skapar ett ljust läge med privat atmosfär. Uthyrning pågår.

Arkitekturen präglas av variation i höjd, material och kulör. Tegel, puts och trä ger fasaderna ett varmt uttryck och ett modernt formspråk med inspiration från intilliggande bebyggelse.

I den södra delen planeras för cirka 137 hyresrätter om 1–4 rok i tre olika byggnader kring en stor och härlig gård. Fasaderna tar upp både formspråk och kulörer från den norra delen, med en skala som trappar ner mot den lägre befintliga villabebyggelsen intill.

Från industrikvarter till bostäder

Det gamla industriområdet mellan E18 och centrum håller nu på att omvandlas till en ny blomstrande stadsdel med bostäder, service och upplevelser. Här finns något för alla. Unga och gamla, stora och små familjer.

Nära till allt
Enköping kallas ofta ”Sveriges närmaste stad”. Och uttrycket stämmer bra, även i stadsdelen Lillsidan. Här bor du på 10 minuters promenadavstånd till centrala Enköping med restauranger, butiker, gym, förskolor och skolor. Men också nära vackra promenadstråk längs Enköpingsån och gröna sköna Drömparken. Framtidens fotbollsmatcher och friidrottstävlingar upplever du på idrottsplatsen Enavallen som ligger en kort bit hemifrån.

Goda kommunikationer
Från Lillsidan kan du enkelt och smidigt ta dig dit du ska – till fots eller med cykel och buss. Närheten till stadskärnan gör det enkelt att pendla med buss eller tåg till Uppsala, Västerås och Stockholm. Har du bil kommer du snabbt ut till riksväg 55 och E18 från Doktor Westerlunds gata.

Parkstad med doft av magnolia
Det växer, blommar och spirar i parkstaden Enköping. Under 80- och 90-talet arbetade den dåvarande stadsträdgårdsmästaren Stefan Mattsson på ett banbrytande sätt med stadens parker och gjorde dem till ett naturligt inslag i stadsbilden. Sedan dess har många olika landskapsarkitekter och trädgårdsdesigners varit engagerade för att gestalta parker och grönområden i staden.

Växtmaterialet i Enköpings parker är mycket varierat med hundratals olika perenner, träd och buskar. Men framför allt är staden känd för sina ovanligt många magnolior. Besök Drömparken en solig vårdag och se träden slå ut i vitt och rosa.