Maria Mosaik
Maria Mosaik Helsingborg

Välkommen till en grönskande innegård

I kvarteret Maria Mosaik erbjuder vi såväl grönskande innergård som ljusa och kvadratsmarta hyresrätter, många med balkong. Mariastaden är en populär och ung stadsdel, med närhet till både stad och natur. Strax intill porten ligger Maria Station och därifrån tar det endast några minuter med Pågatåget till centralstationen i Helsingborg. Tar du bussen är du framme i centrum på nolltid.

Område
Mariastaden, Helsingborg
Visa på karta
Ägandeform
Hyresrätt
Antal bostäder
351
Inflyttning
mars 2019–jan 2020
Arkitekt
Ramböll/C.F. Møller
Fastighetsägare
SPP Fastigheter

Ett nytt hem nära natur, hav, stad och goda kommunikationer

I kvarteren erbjuder vi en variation av lägenhetsstorlekar med fokus på 1:or till 3:or. Bostäderna är väl genomtänkta med yteffektiva och smarta planlösningar. Samtliga rum har genomgående ekparkett och ljusa väggar, vilket bidrar till ett fint ljusflöde. Den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket bjuder in till social samvaro.

I hjärtat av kvarteret grönskar en härlig innergård där du och dina grannar kan duka upp till grillfest och barnen kan leka fritt.

Mariastaden – nära både naturupplevelser och centrum

Mariastaden är en populär och ung stadsdel, med närhet till både staden och naturen. Här finns tre skolor och en fjärde grundskola är under byggnation på granntomten till Maria Mosaik. Här kommer även finnas idrottsarena, skatepark m.m.  Några hundra meter från kvarteret ligger Mariastadens lokalcentrum med matbutik, gym och apotek.

I närområdet finns det underbara naturområdet Pålsjö skog med fina löpspår och promenadstråk. Pålsjöbäcken ringlar sig genom den vackra lövskogen och mitt i skogen ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. Här finns också tennisbanor och fotbollsplaner för de som vill utöva bollsporter. Det finns också flera fina golfbanor inte långt ifrån projektet.