Meriten, studentboende i Visby
Meriten, studentboende i Visby Visby

Välkommen hem, student!

Som samhällsutvecklare utvecklar vi bostäder för alla – i livets olika skeden. Nu är vi stolta över att erbjuda ett bra och prisvärt boende för dig som studerar i Visby. I projektet Meriten planerar vi kvadratsmarta och genomtänkta studentbostäder med bra standard. Här bor du på strålande läge nära Visbys stadskärna och vacker natur. På bara 10 minuter cyklar du till dina föreläsningar och tentor på Campus Gotland.

Pågående
Område
Visby, Gotland , Visby
Visa på karta
Antal
142
Ägandeform
Studentboende
Storlek
1–2 rok (130 st 1 rok, 24 kvm, 12 st 2 rok, 38 kvm)
Uthyrningsstart
Q3 2023
Inflytt
Q2 2024
Arkitekt
Magnolia bostad arkitekter
Miljöcertifiering
Miljöbyggnad silver
Bilden är en visionsbild och kan avvika från verkligheten

Tenta om 10 minuter! Lugn, du hinner.

På det gamla militärområdet A7 i sydvästra Visby har en helt ny stadsdel växt fram. Här planerar vi studentboendet Meriten. Allt du önskar finns på nära håll – stadens bekväma utbud och pulserande nöjesliv, men också Gotlands storslagna natur med stora grönområden och vidsträckta stränder. Det finns även bra bussförbindelser till stadskärnan och närområden.

 

Är du intresserad av en bostad?

Anmäl intresse för mer information om projektet.

Planering

Förberedelser inför byggstart pågår.

Byggstart

Spaden i backen, nu börjar vi bygga.

Juni 2022
Uthyrningsstart

Nu startar uthyrning av lägenheterna – hitta din drömbostad!

Q4 2023
Inflyttning

Välkommen hem till dig!

Q2 2024

2 km till campus, 7 min med cykel till Söderport och vägg i vägg med nya vänner

Här bor du med cirka 5 min cykelväg till Söderport och 2 km till campus och vägg i vägg med nya vänner. I Visby finns också ett stort urval av bekvämligheter och service. Ju närmare centrum desto fler möjligheter till bank, apotek, myndigheter, affärer och restauranger. Det finns bra bussförbindelser i samtliga områden i stadskärnan.

Lägenheterna

Meriten kommer att bestå av 142 lägenheter, 130 stycken 1 rok med en genomsnittlig storlek på 24 kvadratmeter och 12 stycken 2 rok med en genomsnittlig storlek på 38 kvadratmeter. Alla bostäder är inredda med bekvämligheter som tvättmaskin och bra förvaring, slitstarka material såsom parkettgolv och kaklade badrum. Utanför lägenheterna, på gården,  kommer det att finnas gemensamt utegym och grillplats.

Byggnaden som kommer att bestå av fyra våningar, har en stram, klassisk utformning med en kombination av generösa ljusinsläpp. Fasaden utförs i beige puts med inslag av natursten och träpanel.