Nya Hovås
Nya Hovås Göteborg

Innergård med orangeri och odlingar

Vill du bo i en levande stadsdel med småstadskänsla nära natur och stad? Då har du hittat hem. I Nya Hovås bygger vi ett nytt kvarter med ljusa och välplanerade hyresrätter. Allt från kvadratsmarta 1:or, för dig som letar efter ditt allra första boende till rymliga 4:or för växande familjer. Alla lägenheter har egen balkong eller uteplats. Utanför dörren finns dessutom en härlig innergård med gemensamt orangeri, odling och soliga lekytor för alla små med spring i benen. Visst låter det som hemma?

Genomfört
Område
Nya Hovås, Göteborg
Visa på karta
Ägandeform
Hyresrätt
Antal bostäder
184
Uthyrning
Sommaren 2022
Inflyttning
Vintern 2022
Arkitekter
Arkitema Architects
Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.
Planering

Förberedelser inför byggstart pågår.

Byggstart

Spaden i backen, nu börjar vi bygga.

Uthyrningsstart

Nu släpper vi lägenheterna – hitta din drömbostad.

Avtal

Dags att signera – och lägenheten är din.

Inflyttning

Välkommen hem till dig!

Hus som sticker ut och smälter in

Ditt nya kvarter består av fem hus mot Hovås Allé samt två gårdshus. Arkitekturen har en uttrycksfull karaktär, men smälter samtidigt in i omgivande bebyggelse. Fasaderna går i en varm nyans med material som puts, tegel, trä och betong.

På entréplan mot gatan planerar vi för ett antal mindre lokaler som kompletterar den befintliga butiksmixen i Nya Hovås och skapar liv och rörelse i kvarteret. Under kvarteret bygger vi ett garage. Tänk vad skönt att slippa leta parkeringsplats och skrapa vindrutorna på vintern!

Nya Hovås – det bästa av havet, naturen och staden

Att bo i Nya Hovås är att ha nära till allt. Här är vi med om att skapa en småskalig och levade blandstad med alla bekvämligheter du kan önska – och naturen runt hörnet.

På nära promenadavstånd finns allt du behöver för en bekväm vardag. Matbutik, gym och service. Förskolor och skolor. Mysiga restauranger och charmiga butiker. Köp något nybakat till frukost från Lasse-Majas Bageri och något nyfångat till kvällens middag på 158:ans Fisk.

Vill du ta ett dopp från klippbadet i Stora Amundö eller en skön promenad i Sandsjöbacka naturreservat lånar du enkelt en av kvarterets lådcyklar. Har du ärenden till Göteborgs stadskärna kan du istället ta bussen och vara framme på 20 minuter eller låna någon av de gemensamma elmopederna och halvera restiden.