Nya Parken Allé
Nya Parken Allé Norrköping

Ett klimatsmart kvarter

Intill Norrköpings fotbollsarena har Magnolia Bostad utvecklat ett av stadens största bostadsprojekt någonsin. Nya Parken Allé är ett klimatsmart kvarter med många lösningar som underlättar för en hållbar livsstil.

Här finns en mängd olika bostäder av varierande storlek, från 2–4:or. De flesta har balkong eller uteplats och alla har tillgång till den härliga innergården.

  • Ett kvarter med fokus på hållbarhet
  • Digitala tidtabeller som underlättar kollektivt resande
  • Grönskande innergård
  • Garage under huset
  • Generös takhöjd
Område
Centrala Norrköping, Norrköping
Ägandeform
Hyresrätt
Antal bostäder
266
Inflyttning
2016
Arkitekt
Radar Arkitektur & Planering
Entreprenör
NCC
Fastighetsägare
SEB Domestica II
Lokalt engagemang
Lindö FF

Energisnåla bostäder

Kvarterets lägenheter utmärker sig med sin goda kvalitet och attraktiva design, kombinerat med låg energiförbrukning. Här finns en mängd olika bostäder av varierande storlek, från 2–4:or. De flesta har balkong eller uteplats och alla har tillgång till den härliga innergården.

Lägenheterna har öppna planlösningar och är inredda med neutral färgskala samt fina materialval. För att få in ännu mer ljus har vi valt en takhöjd som är högre än standard – från 2,5–2,7 m.

Ett variationsrikt kvarter

Stadsplaneringen i Nya Parken Allé bjuder på en fin variation, med både punkthus och lägre flerfamiljshus. Fasaderna har skiftade färgskala som ger kvarteret liv och karaktär.

Entréerna är ljusa och välkomnande med stora fönsterpartier och digitala tidtabeller.

Klimatsmart och hållbart

Husen har ett tydligt hållbarhetsfokus och ligger med sin låga energiförbrukning betydligt under normen. För att uppmuntra till ett miljövänligt resande har vi utrustat trapphusen med digitala tidtabeller, som visar avgångar i realtid för närliggande kollektivtrafik.