Ophelias Brygga
Ophelias Brygga Helsingborg

Havsnära boende mitt i Helsingborg

I Helsingborgs nya stadsdel Oceanhamnen har vi utvecklat 124 bostadsrätter i ett vattennära läge. Oceanhamnen blir en helt ny stadsdel med bostäder, kontor, restaurang och handel i spektakulära lägen. När det står klart ska området inrymma ca 350 bostäder fördelade på fyra kvarter i ett attraktivt läge nära både stad och vatten.

Genomfört
Område
Oceanhamnen, Helsingborg
Visa på karta
Ägandeform
Bostadsrätt
Antal bostäder
124
Arkitekt
Link arkitektur och Batteríið Architects
Miljöcertifiering
Miljöbyggnad Silver

Spektakulär arkitektur

Bakom arkitekturen står den skandinaviska och flerfaldigt belönade arkitektbyrån LINK arkitektur samt isländska, välrenommerade Batteríið Architects. Tillsammans har de skapat en tydlig identitet med levande tegelfasad och smakfulla detaljer. Nyanser i rostrött och nougat möter grafiska detaljer i grafitgrått och svart. Olikartade balkonger och takterrasser bidrar till en levande miljö. Husets stora fönsterpartier återspeglar havet och ger stora ljusinsläpp, oavsett årstid. Fasaden i öster mot hamnbassängen, sträcker sig ut över kajkanten. För att ytterligare förstärka kopplingen till havet har vi uppfört en gemensam brygga för de boende

Klimatsmarta lösningar

Ambitionen är att minska energiförbrukningen i staden med hjälp av innovativa och miljösmarta lösningar. För hela H+ området planeras nya, innovativa systemlösningar för vatten och avlopp. I projektet Ophelias Brygga har vi bland annat:

  • Värmeåtervinning från spillvatten
  • Energisnåla vakuumtoaletter
  • Miljövänliga matavfallskvarnar
  • Solceller på taket som skapar förnyelsebar energi.