Öresjö Ängar Berget
Öresjö Ängar Berget Borås

Bo med naturen runt husknuten

Med naturskönt läge i Borås växer en ny stadsdel fram. Här planerar vi hemtrevliga kvarter med hyresrätter för små och stora familjer. Alldeles utanför dörren finns vacker natur och innanför tröskeln alla bekvämligheter du kan drömma om.

Inflyttningsklar
Område
Öresjö, Borås
Visa på karta
Ägandeform
Hyresrätter
Antal bostäder
236
Inflyttning
Hösten 2023
Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Det här kan du se fram emot

Nära skog, stad och service

Promenad- och cykelavstånd till Borås C

Miljöcertifierade hus

Läs mer

Ny förskola i området

Naturnära område

Leva och bo

Den nya stadsdelen Öresjö Ängar ligger i ett lugnt och grönt område drygt 5 km norr om Borås centrum. Bebyggelsen består av blandade bostadsformer, allt från flerbostadshus till villor och radhus med variationsrik arkitektur. Här finns det en bostad för alla behov, kvadratsmarta 1:or, till rymliga 4:or. Med en rumshöjd om 2,55 meter får bostäderna ljus och rymd.

På nära cykelavstånd ligger Öresjö med fantastisk natur, härliga badplatser och sköna vandringsleder. Många fiskare anser även att Öresjö är en av Sveriges bästa pimpelsjöar.

Arkitekten berättar

“Att ha naturen in på knuten är mer än påtagligt i Öresjö Ängar. Här erbjuds moderna och smarta lägenheter med stora generösa perspektivfönster, med berget i ryggen och med långsträckt vy över Öresjön. Den yttre gestaltningen är genomgående naturmaterial med fasader av trä och blir en del av naturlandskapet.

Även alla typer av livsstilar samsas här. Bo med bilparkering i garage, lådcykelparkering inomhus eller med ett stenkast till stadsbussen. Häng på den egna balkongen, grillkväll på den gemensamma gårdsplanen, eller ta mountainbiken över spången från sjätte våningen upp på berget och rakt ut i naturen.

När vi planerade för området sattes höga och ambitiösa klimatmål upp. Bostäderna byggs energi- och resurseffektiva för att och uppnå Miljöbyggnad Silver.”

Arkitekt Sebastian Gagnér Jenneteg

Planering

Förberedelser inför byggstart pågår.

Byggstart

Spaden i backen, nu börjar vi bygga.

Uthyrningsstart

Nu släpper vi lägenheterna – hitta din drömbostad.

Inflyttning

Välkommen hem till dig!