Partille Port
Partille Port Göteborg

En levande del av centrala Partille

I centrala Partille, ca 15 minuter från Göteborg, växer ett nytt område upp. Partille Port blir en inbjudande del av staden där bostäder, handel och närhet till natur och nöje skapar en levande och attraktiv stadsdel.

Genomfört
Område
Partille, Göteborg
Ägandeform
Hyresrätt
Antal bostäder
231
Inflyttning
Vintern 2022/23
Arkitekt
Arkitema Architects

Den nya stadsdelen

Partille Port präglas av stora bostadskvarter med gröna innergårdar. Hög entrétäthet och handel i bottenvåningarna skapar aktiva gator och en trygg stadsdel. Här vill vi skapa ett kvarter med hög trivsel där husen varierar i både höjd och bredd och där varje trapphus i kvarteret har sin egen prägel. Även taken ger kvarteret karaktär med klassiska sadeltak med skorstenar och vindskupor.

Sociala platser och utsikt

Innergården är utformad för att erbjuda såväl grönska som sociala platser och ytor för lek. Innergården kompletteras med en gemensam takterrass som bjuder på sol över hela dagen och utblick över omgivningarna. I kvarteret finns sammanlagt 157 bostäder i varierande storlekar, mellan 1-3 rum och kök och 23-71 kvadratmeter. Flertalet av lägenheterna har balkong eller en så kallad spansk balkong.