Segelflygaren
Segelflygaren Örebro

Ett nytt kvarter

Segelflygaren är ett nytt bostadsområde på Södra Ladugårdsängen. Det är ett aktivt kvarter med plats för lek, motion och social samvaro. Här erbjuds även en lummig utemiljö med gemensamt växthus på innergården.

I kvarteret finns 1–4:or med betoning på välplanerade 2:or. Samtliga lägenheter har generös balkong eller uteplats mot den gröna innergården. Bostäderna har ljusa och öppna planlösningar och är inredda med gedigna materialval.

  • Generösa balkonger och terrasser
  • Växthus på gården
  • Gröna mötesplatser mellan husen
  • Ett klimatsmart kvarter med fasader i trä
  • Bilpool och gott om cykelparkeringar
Område
Södra Ladugårdsängen, Örebro
Ägandeform
Hyresrätt
Antal bostäder
217
Inflyttning
2018
Arkitekt
Klara Arkitekter
Entreprenör
Consto
Fastighetsägare
Slättö Förvaltning
Miljöcertifiering
Miljöbyggnad Silver
Lokalt engagemang
Örebro SK Ungdom

Modern och lekfull arkitektur

Arkitekturen i kvarteret Segelflygaren karakteriseras av stor variationsrikedom, hållbara materialval och fina detaljer. Huskroppar i olika storlekar skapar en intressant mix mellan storskaligt och småskaligt.

Hus B har en vacker fasad i naturligt trä. Hus E har en grön puts som gör att byggnaden blir ett med den omgivande naturen. Detaljer i metall som dörrar, tak och räcken bryter av mot den mjuka träfasaden och den gröna putsen.

Utemiljön är utformad för att skapa trivsel, trygghet och social samvaro. Mellan husen finns trevliga gångstråk som uppmuntrar till spontana möten. På gårdens mitt finns förrådsbyggnader kombinerat med växthus som gör det möjligt för de boende att odla sin egen örtträdgård.

Tryggt och attraktivt kvarter

Vi har utvecklat vårt nya kvarter på ett strålande läge nära city och natur. Här får de boende även närhet till bra service samt sport-och träningsanläggningar som golfbana, gym, racketcentrum och äventyrsbad. Längs parken Hagen byggs förskolor, fritidsverksamheter, vård- och omsorgsboenden. För pendlaren är det enkelt att ta sig ut till motorvägen via Karlsdalsrondellen.

Segelflygaren blir en del av Södra Ladugårdsängen, en ny stadsdel som karakteriseras av gröna innergårdar, högklassig vardagsarkitektur, inordnade aktivitetsytor och en mångfald av boendealternativ. Vi på Magnolia Bostad är stolta över att bidra till ett av Örebros mest intressanta utvecklingsprojekt.

Hållbarhet i fokus

Hållbarhet är ett viktigt fokus i projektet. Vi har lagt stor vikt vid att hitta nya lösningar som inte bara skapar ett mer energieffektivt och miljöriktigt koncept, utan som också ökar livskvaliteten och motiverar de boende till en hållbar livsstil.

Genom goda och effektiva kommunikationsmöjligheter kan de boende enkelt röra sig i och omkring området utan bil. Det här är en stadsdel som ska uppmuntra till att välja bort bilen och istället promenera, cykla eller åka kollektivt. Samtliga gårdar är bilfria och varje kvarter erbjuder bilpool. För att göra det enkelt att välja cykeln finns cykelparkeringar i direkt anslutning till områdets parkstråk