Vrakbåten
Vrakbåten Ystad

Bo granne med havet

Välkommen till kvarteret Vrakbåten som är beläget 1,5 kilometer väster om Ystads stadskärna och några hundra meter från havet. I det flacka landskapet skjuter husen upp i sex våningar och många av lägenheterna får en fantastisk havsutsikt. Husens entréer är belägna in mot gården och skapar därför ett eget torg och gemensam utemiljö för de boende. På gården finns sittgrupper, lekredskap och en paviljong med pergola för cykelförvaring och annat. Träd på gården bidrar till grönska och skapar trevliga rum, plats för avkoppling och svalkande halvskugga vid riktigt varma dagar.

Genomfört
Område
Ystad , Ystad
Visa på karta
Ägandeform
Hyresrätter
Antal bostäder
224
Storlekar
1–4 rok
Planerad inflyttning
2023
Projektet ägs och förvaltas av Heimstaden. För att läsa mer och anmäla intresse, besök deras hemsida.

Ett kvarter med närhet till havsbris och natur

Kvarteret är beläget i Västra Sjöstaden med direkt närhet till havet, livsmedelsaffärer, lekplatser, skola, förskola och härlig natur. Det tar ca 15 minuter med cykel in till centrum och stadsbussen går med halvtimmestrafik.

  • Några hundra meter till havet och närhet till härlig natur
  • Cirka 15 min med cykel till Ystads stadskärna
  • Närhet till förskola, skola och livmedelsbutiker

Dröm dig bort med havsutsikt

Lägenheterna är fördelade på fyra huskroppar och formar en gemensam gård. I det flacka landskapet skjuter husen upp i sex våningar och många av lägenheterna får en fantastisk havsutsikt. Husens entréer är belägna in mot gården och skapar därför ett eget torg och gemensam utemiljö för de boende. På gården finns sittgrupper, lekredskap och en paviljong med pergola för cykelförvaring och annat. Träd på gården bidrar till grönska och skapar trevliga rum, plats för avkoppling och svalkande halvskugga vid riktigt varma dagar.

Runtom husen finns det uteplatser för lägenheterna belägna i markplanet vilket ger liv och rörelse till gårdsmiljön. Uteplatserna känns samtidigt privata genom att de kringgärdas av murar eller häckar och är placerade något högre än den omgivande gården.

Planering

Förberedelser inför byggstart pågår.

Byggstart

Spaden i backen, nu börjar vi bygga.

Uthyrningsstart

Nu släpper vi lägenheterna – hitta din drömbostad.

Våren 2022
Inflyttning

Välkommen hem till dig!

2023

Hus med omtanke om naturen – och dig

Husen har fasad i tegel och trä – mer tegel utåt för att stå emot havsvindarna och mer trä inåt för att skapa en varmare och mjukare karaktär. Gården är hjärtat och den varma karaktären skapas av färgsättningen och av de naturliga materialen tegel och trä ihop med växtligheten.

Hem att trivas i

De cirka 224 lägenheterna finns i olika storlekar, från små och yteffektiva ettor upp till de största lägenheterna om fyra rum och kök. Lägenheterna finns i olika storlekar, från små och yteffektiva ettor upp till de största lägenheterna om fyra rum och kök. Samtliga lägenheter är fullt utrustade med bland annat diskmaskin, bra förvaring och funktionella arbetsytor i köket. I de helkaklade badrummen finns din egen tvättmaskin och torktumlare, alternativ kombimaskin, samt glasad duschvägg och handdukstork.

Samtliga rum har genomgående ekparkett och ljusa väggar, vilket bidrar till ett fint ljusflöde och en bra grund för att komplettera med inredning och göra det till ditt personliga hem.