Christian, 44 år, trivs med lugnet i Öresjö Ängar
2024-09-05

Christian, 44 år, trivs med lugnet i Öresjö Ängar

När Christian Persson flyttade in i sin etta på sjunde våningen i Borås nya stadsdel Öresjö Ängar i september förra året, var det framför allt närheten till skogen och en ny fräsch lägenhet som lockade. Idag har området hunnit bli betydligt mer färdigställt och flera inflyttningsklara lägenheter står redo för nya hyresgäster.

– Jag uppskattar verkligen lugnet här ute och den fina utsikten över Öresjö från balkongen, säger Christian.

Norr om Borås centrum, med bara 20 minuters cykling in till stan, växer en helt ny stadsdel fram. Med sin moderna arkitektur och natursköna läge, utvecklas Öresjö Ängar just nu till en attraktiv stadsdel för familjer, unga vuxna och pensionärer.

Bland de hyresgäster som redan flyttat in i området, är närheten till naturen och promenadavståndet till Öresjö något de gärna lyfter fram. Och så förstås den härliga känslan av att få bo i en helt nybyggd lägenhet.

Just det lockade även 44-åriga Christian Persson att flytta till Öresjö Ängar för snart ett år sedan. Från balkongen på sjunde våningen blickar han ut över området och ner över Öresjö.

– Eftersom jag var en av de första hyresgästerna i området, kunde jag välja i princip vilken lägenhet jag ville och dessutom flytta in snabbt. Min lägenhet på 28 kvadrat är smart planerad med plats för både soffa och säng. Det finns gott om förvaring och i badrummet har jag kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Jag är jättenöjd och älskar utsikten här, säger han.

Läs mer om Öresjö Ängar här

Stadsdelen är inte helt färdigbyggd än, men drygt hälften av hyreslägenheterna står inflyttningsklara och uthyrningen pågår för fullt. Här finns allt från mindre ettor för singelhushåll och studenter, till yteffektiva 2-4 rum och kök, en lyxig femrummare i etage med bastu och dubbla balkonger och magnifika sjurummare med vidunderlig utsikt över Öresjö. Lägenheterna är ljusa, med fina materialval i alla rum.

I området ligger även friliggande villor, radhus och bostadsrätter. När stadsdelen är fullt utbyggd i början av 2026, är planen att här ska finnas såväl förskola som närbutik, pizzeria och kafé.

– Vi vill bygga ett område med många gemensamhetsytor, där grannarna kan träffas och lära känna varandra. Därför har vi satsat på grillplatser, odlingsmöjligheter och boulebanor. En gradäng leder ner till en damm mitt i området, vilken kommer att bli en naturlig samlingsplats på samma sätt som det lilla torget, säger Mattias Klintbäck, projektutvecklare på Magnolia.

”Vi är övertygade om att det här kommer bli ett av Borås härligaste områden att bo i”

Under sommaren har intresset för den nya stadsdelen tagit fart och intresseanmälningarna för att flytta hit har ökat stort hos såväl Magnolia som Wikowia.

– Det är jättekul att så många har fått upp ögonen för den nya stadsdelen. Dessutom har vi lediga lägenheter för de som är intresserade av att flytta hit. Vi är övertygade om att det här kommer bli ett av Borås härligaste områden att bo i, säger Sophie Narstam, uthyrare för området.

Vill du också bo i Öresjö Ängar?

Lägenhetsstorlekar: 1-7 rum och kök på 27-146 kvadratmeter.
Inflyttning: Uthyrning pågår. Inflyttning sker löpande.
Om lägenheterna: Genomgående fina materialval med helkaklade badrum, parkettgolv i alla rum, tvätt- och torkmöjligheter i lägenheten, diskmaskin och micro. Utsikt över sjö och natur från merparten av lägenheterna.

Läs mer om Öresjö Ängar

Lägenheterna hyrs ut av Magnolia och Wikowia. Du kan även skicka in intresseanmälan och boka visning via: HomeQ eller Croisette, beroende på var i området du vill bo.

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se

Marita Björk
IR- och pressansvarig