Anmäl intresse!

Uthyrningsstart i vår och inflyttning från hösten 2024.

Öresjö Ängar Centrum Borås

Bo med sjön och naturen runt husknuten

Bara 600 meter från Öresjön växer den nya stadsdelen Öresjö Ängar fram. Här bygger vi välplanerade hyresrätter med hör inredningsstandard som passar allt från studenter till barnfamiljer och pensionärer. Alldeles utanför dörren finns vacker natur och innanför tröskeln alla bekvämligheter du kan drömma om.

Pågående
Område
Öresjö, Borås
Visa på karta
Hyresrätter
296 lägenheter
Förskola
Plats för 80 barn
Inflyttning
Preliminärt inflyttning hösten 2024
Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Hyresrätter i en klass för sig! Exemplet ovan är en av kvarterets vindsvåningar – en lyxig 5:a i etage om 125 kvadrat med dubbla balkonger, sjöutsikt och egen bastu. Vi erbjuder allt från 1 till 7 rum och kök.

Det här kan du se fram emot

Naturnära vid skog och sjö, med närhet till service

20 min cykelavstånd till Borås C

Bostäder med hög standard, vissa har sjöutsikt

Ny förskola i området

Friluftsliv och fiskelycka

Den nya stadsdelen Öresjö Ängar ligger i ett lugnt och grönt område drygt 5 km norr om Borås centrum. Bebyggelsen består av blandade bostadsformer – allt från flerbostadshus till villor och radhus med variationsrik arkitektur.

Här bor du med gångavstånd till sjön som bjuder in till härliga naturupplevelser året om. Sommartid kan du paddla kajak, bada från klippor och spela beachvolleyboll på stranden. På hösten är skogen rik på bär och svamp. Och när snön kommer kan du spänna på dig pjäxorna och ge dig ut i skidspåret.

Många fiskare anser att Öresjö är en av Sveriges bästa pimpelsjöar. Tänk dig att tillbringa en gnistrande vinterdag på isen med en termos kaffe i väntan på napp och sedan servera smörstekt abborre till middag. Det kallar vi naturlyx!

Läs mer om Borås nya stadsdel här https://oresjo-angar.se/

Kvarter med grön inramning

Vårt nya kvarter består av sju huskroppar som omges av gröna gårdar, en park och skogsbrynet alldeles intill. Här finns 295 lägenheter för alla smaker. Från kvadratsmarta 1:or för unga som letar efter sin första bostad till spektakulära etagevåningar för växande familjer.

Husen har en varm och välkomnande gestaltning med fasader i trä och tegel. Snedtak och vindskupor ger arkitekturen karaktär. På entréplan gör vi plats för tre lokaler som skapar liv och rörelse i området. Under mark planeras ett parkeringsgarage i två plan med gott om parkeringsplatser.

I hjärtat av kvarteret finns en charmig innergård med torgkänsla, där du och dina grannar kan duka upp till grillmiddag medan barnen busar loss på lekplatsen. Från gården går en gradängtrappa i trä ned mot parken med spegeldamm och porlande bäck.

Planering

Förberedelser inför byggstart pågår.

Byggstart

Spaden i backen, nu börjar vi bygga.

Uthyrningsstart

Nu släpper vi lägenheterna – hitta din drömbostad.

Inflyttning

Välkommen hem till dig!

Från kvadratsmarta ettor till spektakulära etagevåningar

Kvarteret erbjuder en stor variation av lägenhetsstorlekar med betoning på yteffektiva 1–3:or. Men här finns även rymliga 4–5:or, till och med en 7:a om 146 kvadrat – för den riktigt stora familjen.

Husen är i 7–8 våningar vilket ger flera av bostäderna fina utblickar mot Öresjön och den vackra naturen omkring. Längst upp hittar du spektakulära vindslägenheter med etage och charmigt snedtak. En av kvarterets etagelägenheter är en lyxig 5:a om 125 kvadrat med dubbla balkonger och egen bastu.

Standarden är hög med klinker i hall, 3-stavsparkett och fönsterbänkar i grå natursten. Badrummet är helkaklat med tvättmaskin och torktumlare. Mindre lägenheter har kombimaskin, för att spara plats. Köket går i vitt och är utrustat med bekvämligheter som glaskeramikhäll, varmluftsugn och diskmaskin.

Hem som håller med tiden

Vi på Magnolia Bostad sätter hållbarhet i första rummet. Därför är det ingen slump att vi certifierar vårt kvarter i Öresjö Ängar Centrum med Miljöbyggnad Silver.

För att bidra till den gröna omställningen planerar vi bland annat solceller på taken och luftvärmepumpar. Det sparar energi och ger dessutom lägre energikostnader. Vi vill även uppmuntra till hållbara resor genom att erbjuda gott om parkeringar för cyklar och lådcyklar på gården.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete.

Är du intresserad av en bostad?

Anmäl intresse för mer information om projektet.