”Vi ger studenterna en unik möjlighet att lära sig hur en byggarbetsplats fungerar.”
2020-05-07

”Vi ger studenterna en unik möjlighet att lära sig hur en byggarbetsplats fungerar.”

Det byggs för fullt i Norrtälje Hamn. En av aktörerna är vi på Magnolia Bostad som utvecklar Kvarteret Alen med allt från hyresrätter till vårdboende och korttidsboende. Under våren har vi startat ett projekt med lärlingsplatser i Norrtälje för eleverna på gymnasiets byggprogram. Intervju med Silvio Moro, projektutvecklare Magnolia Bostad.

Hej Silvio! Berätta om syftet med projektet.

Med lärlingsplatser gör vi det möjligt för studenter att kombinera praktiskt arbete med studier i skolan. De får erfarenhet av hur en byggarbetsplats fungerar och lär sig allt från arbetsmiljörutiner till olika tekniker.

Vad gör praktiken för skillnad för studenternas framtida yrkesliv?

Det gör stor skillnad. Genom att få praktisera på en byggarbetsplats är eleverna mer kvalificerade när de slutar skolan och kan kliva direkt ut på arbetsmarknaden. Projektet med lärlingsplatser kan också leda till att man på sikt minskar risken för fel och olyckor.

På vilket sätt bidrar projektet till Norrtälje i stort?

Förutom att vi bygger ett kvarter med högt estetiskt och tekniska kvaliteter som lyfter en del av staden, bidrar vi våra lärlingsprogram även till samhället i sin helhet. Genom att erbjuda lärlingsplatser skapar vi skapa lokala arbets- och utbildningstillfällen och ökar på så sätt den sociala och ekonomiska hållbarheten i Norrtälje. Samhället ser direkt nytta av byggnationen och Magnolia Bostads engagemang.

 

Kvarteret Alen topp 5, enligt Silvio
  1. Strålande läge nära vatten och skärgård
  2. Klimatsmart kvarter med solceller och träfasader
  3. Grönskande takterrasser med växthus
  4. Konstnärlig utsmyckning som väcker nyfikenhet och inspirerar
  5. Bekväma lösningar som cykelverkstad, garage och kylrum med förvaring

Läs mer på magnoliabostad.se/alen