fbpx

”Jag bor litet, men det känns stort.”

Nyhet

linje_sv

”Jag bor litet, men det känns stort.”

Lilium är ett hemtrevligt kvarter i Gamla Uppsala – med naturen runt knuten och stadens puls på bekvämt cykelavstånd. I september var det inflyttning och ett gäng glada grannar fick nycklarna till sina nya bostäder. Vi fick en pratstund med studenten Brian, som flyttade till sin första egna lägenhet.

Intervju med Brian Rydgren, nyinflyttad i Lilium.

 

Hej Brian! Trivs du bra i din nya lägenhet?

Absolut, jag trivs superbra. Jag bor i en ljus etta med egen balkong på tredje våningen, längst upp i huset.

Vad gillar du mest med ditt nya hem?

Det är mysigt och välplanerat. Fastän jag bara bor på 25 kvadrat har jag egen diskmaskin och kombimaskin i badrummet, så jag slipper springa ner till tvättstugan. Det är en lyxig känsla att vara den första som bor här. Allt är så nytt och fräscht.

Varför valde du att flytta till Nyby i Gamla Uppsala?

Jag flyttade till Uppsala för att plugga och visste inte så mycket om området kring Gamla Uppsala. Nu har jag bott här i några månader och gillar verkligen omgivningarna. Det är skönt att bo en bit bort från stressiga och livliga city. I mitt kvarter är det så lugnt och skönt.

Vilken är din favoritplats hemma och varför?

Min säng. Eftersom jag bor i en etta blir den en central del i rummet. Här sitter jag och tittar på film. En framtida favoritplats kan nog bli min balkong. Den har utsikt mot innergården och ligger i härligt sydvästläge. I vår ska jag göra iordning den med möbler och växter, så jag kan sitta där ute och plugga i solen.

Hur skapar du julstämning hemma?

Jag har inte plats för någon stor julgran. Däremot har jag en minigran på matbordet med några julkulor och ljusslingor. Och så har Magnolia Bostad fixat lite julstämning utanför entréerna med granris, så det känns mysigt att komma hem.

Har du lärt känna några av dina nya grannar än?

Förra veckan hade vi ett glöggmingel med grannarna på gården. Då fick jag lite koll på vilka som bor i kvarteret. Det är bra om man behöver låna någonting av varandra framöver.

Lilium topp 5 – enligt Brian:

  1. Allt är nytt
  2. Egen diskmaskin och tvättmaskin/torktumlare
  3. Lugnt och skönt i kvarteret
  4. Egen balkong i soligt läge
  5. Gångavstånd till Willys

Håll dig uppdaterad!

Få mer information från Magnolia Bostad: