Magnolia Bostad har utvecklat Cementfabriken med 144 bostäder i Limhamns läge. Området är klassisk industrimark som nu utvecklats till ett nytt havsnära bostadsområde. När området är fullt utbyggt kommer här att finnas cirka 1 500 bostäder, skolor, förskolor, butiker och parker.

Projekt

linje_sv

Cementfabriken
Limhamn – Malmö

Cementfabriken_loggo_webb
Område: Limhamns läge
Ägandeform: Hyresrätt
Antal bostäder: 144
Arkitekt: Lindberg Stenberg
Inflyttning: Hösten 2018
Fastighetsägare: SPP Fastigheter
Förvaltare: CBRE

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

.

I södra delen av Limhamn har Magnolia Bostad utvecklat Cementfabriken med SPP Fastigheter som fastighetsägare. Projektet är nu fullt uthyrt och inflyttat.

Vårt kvarter ska hålla i många generationer. Precis som vår natur. Därför har vi skapat hållbara lösningar som solceller på taket, laddplatser för elbilar i garage, cykelverkstad, lådcykelpool och bilpool för de boende. Medlemskap i bilpoolen ingår i hyran som boende under de första tio åren.

Nyttiga länkar

linje_sv

Området

linje_sv

Limhamn växer mot havet

Med en modern arkitektur som inspirerats av den klassiska bebyggelsen i Limhamn så smälter Limhamns läge på ett naturligt sätt ihop med övriga delar av staden.

Den nya stadsdelen blir en naturlig förlängning som sträcker ut Limhamn mot Öresund och havet.

Den nyare delen av Limhamn är klassisk industrimark som idag utvecklas till ett nytt spännande bostadsområde. När området är fullt utbyggt kommer här att finnas cirka 1 500 bostäder, skolor, förskolor, butiker och parker.

Limhamn är en småstad i staden som erbjuder det mesta; livsmedelsbutiker, apotek, bibliotek, vårdcentral och många små mysiga butiker. Här finns dessutom ett flertal fina restauranger och caféer alldeles nära.

Gym finns på gångavstånd och fina naturområden för promenader eller löpturer har du precis i närheten. Är du golfare ligger Hylliekrokens Golfcenter på gångavstånd med både korthålsbana, drivingrange och minigolf.

Med bara en kvart till centrala Malmö och en knapp timme till Köpenhamn har du nära till allt!

Galleri

linje_sv

Historia

linje_sv

Cementfabrikens betydelse för Limhamn

Den ytligt belägna kalkfyndigheten i Limhamn har varit en tillgång i området ända sedan medeltiden.

Cementfabrikens historia är en viktig del av Limhamns historia. Den var under sina nittio verksamma år avgörande för Limhamns utveckling.

Namnet Limhamn härstammar från det gamla ordet för kalk – Lim, därav namnet Limhamn.

1888 startade cementfabriken i Limhamn med en viktig industriell period som följd. Det snabbt ökande samhällsbygget med t ex miljonprogrammet genomfördes med hjälp av svensk – och till stor del skånsk – cement.

Efterfrågan var mycket stor under efterkrigstiden och perioden 1950-1969 fördubblades cementproduktionen.

Under 70-talet minskade produktionen och 1978 upphörde cementtillverkningen i Limhamn.

1993 bröts den sista kalken i Limhamns stora kalkbrott och därmed var cementens betydelse för Limhamn till ända.

Malmö

linje_sv

Från industristad
till hållbar stad
Lilla Torg Malmö

Malmö etablerades som stad redan under andra hälften av 1200-talet och mycket av Malmös historiska bakgrund finns fortfarande bevarad i stadens arkitektur.

Dagens Malmö är dock allt annat än gammal. På mycket kort tid har staden genomgått en betydande förändring.

Från att ha varit en industristad är Malmö idag en kunskapsorienterad stad, där småföretagen dominerar och där hållbar stadsutveckling är ledorden.

Fotograf: Apelöga

Malmö är Sveriges tredje största stad och ett kommersiellt centrum i södra Sverige och Öresundsregionen. Området är Nordens tätast befolkade storstadsregion och här bor 3,7 miljoner invånare eller en fjärdedel av hela Sveriges och Danmarks befolkning.

Väl utbyggd infrastruktur gör att det är lätt att ta sig till och från Malmö. Under de drygt tio år som Öresundsbron varit i drift har trafikflödet ökat rejält mellan Sverige och Danmark och övriga kontinenten.

Köpenhamns flygplats och Malmö Airport (Sturup) ligger inom mindre än en halvtimmes resa från Malmö. 2010 invigdes Citytunneln i Malmö som innebär kortare restider inom hela regionen.

Intresseanmälan

Uthyrning av det här projektet sköts av Boplats Syd. För att ställa dig i kö anmäler du dig till Boplats Syds bostadskö. Din kötid börjar räknas från det datum som din inbetalning registrerats.

Närliggande projekt: