Magnolia Bostad utvecklar Gjuteriet i norra Munktellstaden. Norra Munktellstaden är ett område under stark utveckling och kommer när det är färdigbyggt innehålla cirka 1 200 bostäder.

Projekt

linje_sv

Gjuteriet #1
Eskilstuna

Område: Norr / Munktellstaden
Bostadsrätter: 49 st slutsålt
Bedömd inflyttning: 2018-2019
Arkitekt: Hidemark & Stintzing

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

.

I ett före detta industriområde i norra Munktellstaden håller ett av Eskilstunas mest intressanta bostadsområden på att ta form.

Magnolia Bostad utvecklar Gjuteriet i norra delen av Munktellstaden, bostadsrätter och hyresrätter med genomtänkta inredningskoncept och gedigna materialval. De två punkthusen blickar ut över det som ska bli Munktellstadens nya stadsdelspark som omgärdas av lummiga grönområden och sociala ytor.

Gjuteriet #1 slutsålt!
Försäljning av Gjuteriet #2 och Gjuteriet #3 pågår nu.

Anmälan till hyresrätter
Förmedling av hyresrätterna kommer att skötas via Slättö Förvaltning. Anmäl ditt intresse till projektet via länken.

Slättö Förvaltning

Lägenheterna #1

linje_sv

Ljust och attraktivt boende

Gjuteriet innehåller ett varierande utbud av både små och stora lägenheter. Från unika takvåningar med stora terrasser till smarta, yteffektiva mindre lägenheter med generösa balkonger.

I Gjuteriet kännetecknas lägenheterna av de höga takhöjderna – från 2,7 upp till 3,5 meter. Alla lägenheter utom ettorna är placerade i hörn och har därmed stora fönster i två väderstreck, vilket frambringar ett ljusflöde i rummen som både öppnar upp och skapar en tilltalande rymd.

Balkonger erbjuder bostaden ett extra rum, det blir en privat utemiljö

där du kan avnjuta frukost, middag eller umgås över en fika när vädret tillåter. Nästan alla lägenheter i huset får balkonger – för ettorna sträcker sig balkongerna längs med hela lägenhetens bredd.

Takvåningarna högst upp i huset har generösa terrasser med en vacker vy över Norra Munktellstaden. Förutom stora balkonger och höga takhöjder karakteriseras huset även av generösa fönsterpartier som låter landskapet och parken runtomkring flytta in och bli en del av rumsligheten. Den lummiga parken blir en vacker och levande kuliss som varierar med årstiderna.

Arkitekten

linje_sv

Hidemark & Stintzing
Arkitekter
Arkitekterna bakom Gjuteriet berättar

Gjuteriet får en regional koppling med sin gestaltning. Arkitekterna har hämtat inspiration från det gamla industriområdet på platsen. Det kommer att bli en fin samexistens mellan moderna hus, den befintliga miljön och dess historia när Gjuteriet tar form.

”Starten på Gjuteriet började med ett platsbesök i Eskilstuna där vi träffade stadsarkitekten. Vi tog oss tid och gick runt och fotograferade och inspirerades av miljön. Vi tror att byggnaderna ska vara regionalt förankrade med en tydlig koppling till Eskilstuna. Den här tomten är en gammal industritomt som har legat tom i 30–40 år och det är först nu som den ska exploateras. Så det har varit en utmanande och ansvarsfull uppgift”, säger Jacob Hidemark.

Projektet Gjuteriet i Norra Munktellstaden består av två vertikala huskroppar. Exteriören är till hälften i puts och till hälften i corten, ett material och formspråk som knyter an till de tidigare husen i området. Corten är liksom tegel ett ärligt material som åldras väldigt väl.

”Delen i puts är något högre än den i corten vilket har gjort att vi kunde bryta upp husens volym. Så att det känns mer som två hus som står och kramar om varandra. Den ena delen är lite längre än den andra så det känns lite slankare. Utvändigt har vi även jobbat med fönsternas kulörer och storlek, sådant som gör att varje kvarter och port i varje hus har en identitet. ”

Generellt för alla lägenheter är att de är välstuderade och optimerade i förhållande till deras kvadratmeter. Något som gör dem användbara, trevliga och mycket ljusa. En av de vackra kvalitéerna med lägenheterna i Gjuteriet är att många ligger över hörn och har stora fönster i två väderstreck.

Vardagsrum och kök har en öppen planlösning och de flesta lägenheterna kommer med balkong, även ettorna har balkonger som sträcker sig längs med hela lägenhetens bredd. Högst upp i huset ligger två lägenheter som har generösa terrasser som gör att man kan komma ut och ta in landskapet och parken runtomkring.

”En stor feature i alla lägenheter är att de har en takhöjd åtminstone på 2,7 meter och i bottenvåningen är det 3,5 meter vilket är helt fantastiskt. Och även på våningen högst upp så är det 3 meter i tak. Takhöjden har också möjliggjort att vi kan jobba med stora fönster”, säger Gustav Vrang.

Norra Munktellstaden där Gjuteriet ligger ska nu snart innefattas i den centrala stadskärnan. Det kommer bli en del av det nya Eskilstuna. Det är bara några minuters promenad till den stora kyrkan och ån.

Medverkande arkitekter

Området

linje_sv

Galleri

linje_sv