Magnolia Bostad utvecklar Gjuteriet i norra delen av Munktellstaden. Det är ett område under stark utveckling och kommer när det är färdigbyggt innehålla cirka 1 200 bostäder.

Projekt

linje_sv

Gjuteriet #2
Eskilstuna

Område: Norr / Munktellstaden
Bostadsrätter #2: 49 st
Bedömd inflyttning: 2018-2019
Arkitekt: Hidemark & Stintzing

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

.

I ett före detta industriområde i norra Munktellstaden håller ett av Eskilstunas mest intressanta bostadsområden på att ta form.

Magnolia Bostad utvecklar Gjuteriet i norra Munktellstaden, bostadsrätter och hyresrätter med genomtänkta inredningskoncept och gedigna materialval. De två punkthusen blickar ut över en grön gård med utrymme för sociala aktiviteter.

SkandiaMäklarna

linje_sv

Visning

Välkommen på visning!

Tid: Lördag 2 februari kl 13.00-13.30
Plats: Norrgärdesgatan 12, 6 tr.

Har du frågor eller vill boka en personlig visning är du välkommen att kontakta SkandiaMäklarna i Eskilstuna på telefon 016- 15 78 50 eller gjuteriet@skandiamaklarna.se.

Lägenheterna #2

linje_sv

Ljust och attraktivt boende

Gjuteriet innehåller ett varierande utbud av både små och stora lägenheter. Från unika takvåningar med stora terrasser till smarta, yteffektiva mindre lägenheter med generösa balkonger.

Lägenhetsstorlekarna varierar mellan 24 och 94 kvadratmeter. Oavsett om det är en mindre etta eller en större flerrumslägenhet kännetecknas lägenheterna av de höga takhöjderna – från 2,7 upp till 3,5 meter. Alla lägenheter utom ettorna är placerade i hörn och har därmed stora fönster i två väderstreck, vilket frambringar ett ljusflöde i rummen som både öppnar upp och skapar en tilltalande rymd.

Balkongerna erbjuder bostaden ett extra rum, det blir en privat utemiljö

där du kan avnjuta frukost, middag eller umgås över en fika när vädret tillåter. Nästan alla lägenheter i huset får balkonger – för ettorna sträcker sig balkongerna längs med hela lägenhetens bredd.

Takvåningarna högst upp i huset har generösa terrasser med en vacker vy över norra Munktellstaden. Här kan du vara kreativ och skapa din egen oas genom att fylla på med blommor, utemöbler och liv. Förutom stora balkonger och höga takhöjder karakteriseras huset även av generösa fönsterpartier som låter landskapet och parken runtomkring flytta in och bli en del av rumsligheten. Den lummiga parken blir en vacker och levande kuliss som varierar med årstiderna.

SkandiaMäklarna

linje_sv

Kontakta mäklaren

Niina Tihinen
073-150 76 23

Daniel Sund
070-920 54 64

Gjuteriet #2
Lägenheterna i Gjuteriet är välstuderade och optimerade i förhållande till deras kvadratmeter. Något som gör dem användbara, trevliga och mycket ljusa. En av de vackra kvalitéerna med lägenheterna i Gjuteriet är att många ligger över hörn och har stora fönster i två väderstreck.

Vardagsrum och kök har en öppen planlösning och de flesta lägenheterna kommer med balkong. Även ettorna har balkonger som sträcker sig längs med hela lägenhetens bredd. Högst upp i huset ligger två lägenheter som har generösa takterrasser.

 

Klicka på lägenhetsväljaren för att hitta din bostad idag.

Lägenhetsväljare

Arkitekten

linje_sv

Hidemark & Stintzing
Arkitekter
Arkitekterna bakom Gjuteriet berättar

Gjuteriet får en regional koppling med sin gestaltning. Arkitekterna har hämtat inspiration från det gamla industriområdet på platsen. Det kommer att bli en fin samexistens mellan moderna hus, den befintliga miljön och dess historia när Gjuteriet tar form.

”Starten på Gjuteriet började med ett platsbesök i Eskilstuna där vi träffade stadsarkitekten. Vi tog oss tid och gick runt och fotograferade och inspirerades av miljön. Vi tror att byggnaderna ska vara regionalt förankrade med en tydlig koppling till Eskilstuna. Den här tomten är en gammal industritomt som har legat tom i 30–40 år och det är först nu som den ska exploateras. Så det har varit en utmanande och ansvarsfull uppgift”, säger Jacob Hidemark.

Projektet Gjuteriet i norra Munktellstaden består av två vertikala huskroppar. Exteriören är till hälften i puts och till hälften i corten, ett material och formspråk som knyter an till de tidigare husen i området. Corten är liksom tegel ett ärligt material som åldras väldigt väl.

”Delen i puts är något högre än den i corten vilket har gjort att vi kunde bryta upp husens volym. Så att det känns mer som två hus som står och kramar om varandra. Den ena delen är lite längre än den andra så det känns lite slankare. Utvändigt har vi även jobbat med fönsternas kulörer och storlek, sådant som gör att varje kvarter och port i varje hus har en identitet. ”

Generellt för alla lägenheter är att de är välstuderade och optimerade i förhållande till deras kvadratmeter. Något som gör dem användbara, trevliga och mycket ljusa. En av de vackra kvalitéerna med lägenheterna i Gjuteriet är att många ligger över hörn och har stora fönster i två väderstreck.

Vardagsrum och kök har en öppen planlösning och de flesta lägenheterna kommer med balkong, även ettorna har balkonger som sträcker sig längs med hela lägenhetens bredd. Högst upp i huset ligger två lägenheter som har generösa terrasser som gör att man kan komma ut och ta in landskapet och parken runtomkring.

”En stor feature i alla lägenheter är att de har en takhöjd åtminstone på 2,7 meter och i bottenvåningen är det 3,5 meter vilket är helt fantastiskt. Och även på våningen högst upp så är det 3 meter i tak. Takhöjden har också möjliggjort att vi kan jobba med stora fönster”, säger Gustav Vrang.

Den norra Munktellstaden där Gjuteriet ligger ska nu snart innefattas i den centrala stadskärnan. Det kommer bli en del av det nya Eskilstuna. Det är bara några minuters promenad till den stora kyrkan och ån.

Medverkande arkitekter

Gården

linje_sv

En lummig innergård och park
Gårdarna och parken får en central roll med en tydlig grön karaktär och varierad vegetation. I den närliggande parken har vi öppna soldränkta platser tillsammans med mer lummiga och skuggiga delar som ger svalka under varma dagar.

Gårdsbebyggelsen med cykelskjul och förråd i spaljé och sedumtak blir ett intimt rum i den stora parkens närhet. Om sommaren kläs byggnaderna i växtlighet och på vintern framträder den bakomliggande träfasaden.

Tidlösa materialval och fasader med variation
De äldre husen i Munktellstaden präglas av en klassik tegelarkitektur där man har låtit materialet i sig stå för variation och utsmyckning. För att knyta an till denna historia har genomgående tåliga och tidlösa materialval fått ge liv åt gestaltningen i norra Munktellstaden.

De högre punkthusen har fasader i puts, tegel och cortenplåt. Corten är ett material som har samma egenskaper som tegel – det vill säga ärligt, tidsbeständigt och med industriella förtecken. Och med sin varma rostfärg fungerar det utmärkt tillsammans med de olika tegelkulörerna i den intilliggande kvartersbebyggelsen.

Området

linje_sv

Gammalt industriområde blir modern stadsdel

Ett attraktivt läge
Norra Munktellstaden är ett område under stark utveckling och kommer när det är färdigbyggt innehålla cirka 1 200 bostäder i nio olika kvarter som byggs av olika fastighetsbolag. Det finns även planer på ett äldreboende och en förskola.

Målsättningen för norra Munktellstaden är att den ska bli en levande stadsdel med huvudinriktning mot kultur, idrott och fritid. Området ligger centralt och har ett attraktivt läge nära Eskilstunaån och Stadsparken. Här har du goda kommunikationer och gångavstånd till centrum och Eskilstuna centralstation. Fina cykelvägar och promenadstråk knyter ihop stadsdelarna och det finns goda parkeringsmöjligheter för både cyklister och bilister.

En levande stad
Norra Munktellstaden är en levande och vacker stadsdel med vattendrag, broar och holmar. På sommaren när blommor och grönt frodas blir det en vacker fristad att promenera och umgås i. Här finns stora, lummiga parker och fina grönområden. Anslutande ligger den vackra stadsparken som löper längs med Eskilstunaån, med sitt fantastiska läge erbjuder den något för alla.

Stadsdelen har utvecklats från ett gammalt industriområde till en modern stadsdel med ett nytt badhus, en ny arena och nya bostäder.

En ombyggnad av Pråmskjulstorget, en ny kaj och en ny gång- och cykelbro bidrar till att lyfta Munktellstaden som rekreationsområde.

En aktiv stadsdel
Området bjuder på vacker natur och aktiviteter för alla åldrar. Närheten till sport- och kulturaktiviteter som Stadsmuseet, Konstmuseet och Munktellbadet erbjuder goda möjligheter till en rik och aktiv fritid. Det nyanlagda Munktellbadet är en förstklassig och modern badanläggningar med möjligheter för badäventyr, relax och träning.

För den sportintresserade finner du även i området MunktellArenan som är en unik tävling- och träningsarena. En plats att göra sig av med energi för såväl elitidrottaren som familjen och motionären.

Stadsdelen har mycket att erbjuda, och här finns aktiviteter under
dagens alla timmar. En god måltid kan du äta på närliggande restauranger och caféer och på kvällar och helger ska du hålla utkik efter de konserter och evenemang som kulturarenan Lokomotivet erbjuder.

Eskilstuna

linje_sv

En levande stad i konstant utveckling

Stadsdelen
Munktellstaden ligger centralt i Eskilstuna vid Eskilstunaån.

Området bjuder idag på industrihistoria såväl som goda möjligheter till bland annat sportaktiviteter, kulturevenemang, god mat, spännande museer, utbildning, innovativt företagande och hotell.

Stadsdelen har utvecklats från ett gammalt industriområde till en modern stadsdel med ett nytt badhus, en ny arena och nya bostäder.

Det närliggande Pråmskjulstorget byggs om med en ny kaj och en ny gång- och cykelbro kommer att bidra till att lyfta Munktellstaden som område.

Det Nya Norr
Norra Munktellstaden är liksom Munktellstaden gammal industrimark för bl a Bolinder-Munktell och Volvo.

I den södra delen av stadsdelen låg det så kallade Bolinder-Munktell-spåret.

Ett järnvägsspår som kringgärdade Eskilstuna och som förband Munktellstaden med centralstationen.

Idag finns inte rälsen kvar utan man kan bara ana spårets sträckning i form av cykelbanor och gångstråk som löper längs med det gamla spåret.

En pulsåder som kommer att accentueras och ge liv åt det Nya Norr.

Gjuteriet Eskilstuna

Galleri

linje_sv

Håll dig uppdaterad!

Få mer information från Gjuteriet #2:


              

Håll dig uppdaterad!

Få mer information från Gjuteriet #2: