fbpx

Här bygger vi 232 smart planerade hyresrätter i trä fördelade på fyra hus, med tillträde från april 2020.

Projekt

linje_sv

Björnbäret – hyresrätter i Kalmar

Område: Snurrom
Antal bostäder: 232 hyresrätter
Storlek: 1-3 rok
Bedömd inflyttning: Från april 2020
Projektstatus: Pågående uthyrning

Nu släpper vi sista etappen!

Hem för skogsälskare
Björnbäret i Snurrom är ett klimatsmart kvarter med naturen som granne. Fasaderna i trä åldras vackert och har samtidigt lite miljöpåverkan.

Här bygger vi 1–3:or för växande familjer. Alla har egen balkong eller uteplats och utanför dörren finns en grönskande innergård med  trädäck.

• Miljövänliga trähus
• Nära naturen och nära busshållplats
• 20 min med cykel till Kalmar C
• Cykelverkstad på gården

Kontaktinformation
Vi samarbetar med Axcell Fastighetspartner i uthyrningsprocessen och hänvisar alla frågor gällande intresseanmälan, visningar och bostäderna till Helena Hallams på nedan kontaktuppgifter.

Helena Hallams
072-521 85 85
020-36 22 90
helena.hallams@axcell.se

Sista etappen, hus C och D
Nu startar vi uthyrningen av sista etappen. Inflyttning juli 2020.

Hus C
Hyresavgifter
Bofaktablad
Lägenhetsplacering från gatan
Lägenhetsplacering från gården

Hus D
Hyresavgifter
Bofaktablad
Lägenhetsplacering från gatan
Lägenhetsplacering från gården

Etapp 2, hus A – uthyrning pågår
Inflyttning april 2020. För lediga lägenheter, se dokumentet hyresavgifter

Hyresavgifter
Bofaktablad
Lägenhetsplacering från gatan
Lägenhetsplacering från gården

Etapp 1, hus B – fullt uthyrt

Visning

linje_sv

Visning 1 april!

Välkommen till unika visningstillfällen av  1–3 rok. Förutom vår visningslägenhet om 2 rok har du nu alltså möjlighet att se exempel på en etta om 29 kvm samt en trea om 73 kvm.

Med anledning av rådande läge avseende Coronaviruset har visningarna anpassats.

Datum och tid: Onsdag 1 april kl 16–18
Adress: Blåklockevägen 1, Snurrom

Lägenheterna

linje_sv

Hem att växa i

I Björnbäret finns allt från kvadratsmarta 1:or om 28 kvadrat till rymliga 3:or om 75 kvadrat där familjen har plats att växa. Bor du längst ned i något av husen har du en egen uteplats mot den lugna gatan eller den grönskande gården.

Standarden är hög. Köken är inredda med luckor från Marbodal och vitvaror från Siemens. I de mindre lägenheterna finns kombinerad kyl/frys och smalare diskmaskin, för att spara plats. Badrummen är helkaklade med glasad duschvägg och handdukstork. Egen tvättmaskin och torktumlare har du också. Bor du litet, har du istället kombimaskin.

Lägenheterna har genomtänkta planlösningar med utrymme för både vila och umgänge. Gott om förvaring med garderobsväggar i sovrummen och extra klädkammare i de större lägenheterna. Bjud hem dina vänner för en matbit på balkongen.

Husen

linje_sv

Hus med omtanke om naturen – och dig

Trä är ett fantastiskt byggmaterial. Inte nog med att det ger vackra fasader som är enkla att underhålla. Det är dessutom ett förnybart och miljövänligt alternativ. Därför har vi valt att bygga kvarterets fyra hus med träpanel. För att skapa variation i arkitekturen blandas smala och breda plankor om vartannat. Fasaderna som vänder sig ut mot naturen går i mörkare nyanser och in mot gården har vi valt en ljusare kulör.

Även gården har inslag av trä i form av soliga trädäck med grill och långbord under linspänd belysning. En mysig plats för framtidens BBQ-fester. På gården finns även grönytor att springa på, samt lummiga pergolas och träd som ger skön skugga. I de gemensamma cykelverkstäderna finns verktyg att låna och gott om plats att meka med cykeln.

På taken planerar vi solceller, som ger kvarteret en extra låg energiförbrukning.

Området

linje_sv

Snurrom – nära staden men ändå mitt i naturen

Snurrom idag kommer inte vara det Snurrom som blir verkligheten imorgon. Kalmar växer. Åt öster, väster och söder. Men framför allt åt norr. Här börjar Norra Kalmar ta form, som en förlängning av staden. Snurrom är en viktig del av detta.

Här lever du på dina villkor. Spritter det i benen tar du på dig löparskorna, badbyxorna eller golfkepsen och ger dig ut. Längtar du efter människor, liv och rörelse är du i city på tjugo minuter med cykel eller fjorton minuter med buss 401.

I Snurrom bor du med närhet till vackra grönområden och härliga badplatser. Horsö-Värsnäs naturreservat bjuder på vandringsleder bland hundraåriga ekar och betesmarker. Här finns också mountainbikeleder och badplatser som erbjuder sköna dopp i Kalmarsund. Vintertid förvandlas motionsslingan till preparerade skidspår. För golfaren finns Kalmar Golfklubb med två 18-hålsbanor och restaurang.

I östra Snurrom planeras en ny, stor naturpark med vattenmiljöer som bidrar till den biologiska mångfalden och inspirerar till lek. I söder planeras en pampig aveny som ska ge stadsdelen liv och rörelse med uteserveringar, hotell, kontor, affärer och torg.

Närmaste centrum ligger idag i Lindsdal och Berga med mataffärer, vårdcentral, apotek och skolor. Framöver kommer Snurrom ha sitt eget centrum och en ny bad- och friskvårdsanläggning. Redan idag står en helt ny förskola med fyra avdelningar klar.

Kalmar satsar stort på att vara en bra cykelstad och att öka cyklande bland  invånarna. Som ett led i detta antog Kalmar kommun 2008 en cykelstrategi och en handlingsplan för att främja cyklande i staden.

Genom att satsa på och förbättra infrastrukturen för cyklister och få fler att cykla, kan flera viktiga samhällsmål uppnås, såsom bättre luft, mindre buller, bättre folkhälsa genom daglig aktivitet samt en mer attraktiv stad. Magnolia stöttar detta med flera cykelparkeringar i vårt kvarter och cykelverkstad på gården.

Nedan länkar har allt du behöver för en riktigt trevlig cykeltur i Kalmar!

Information om Kalmar Cykelstad
Cykelkartor
Tidtabeller kollektivtrafik
Appen Kalmar Official – Här finns flera cykelkartor med bra information om service mm.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl ditt intresse här för att få löpande information om projektet Björnbäret.

Uthyrning
Våra lägenheter i Björnbäret hyrs ut via Axcell Fastighetspartner. Har du frågor om uthyrningsprocessen eller våra bostäder går det bra att kontakta Helena Hallams på mejl helena.hallams@axcell.se.


              

           

Håll dig uppdaterad!

Anmäl ditt intresse här för att få löpande information om projektet Björnbäret.

Uthyrning
Våra lägenheter i Björnbäret kommer att hyras ut via Axcell Fastighetspartner. Har du frågor om uthyrningsprocessen går det bra att kontakta Helena Hallams på mejl helena.hallams@axcell.se.


              

           

Galleri

linje_sv

Karta

linje_sv