fbpx

Här bygger vi 232 smart planerade hyresrätter i trä fördelade på fyra hus, med tillträde från februari 2020.

Projekt

linje_sv

Björnbäret – hyresrätter i Kalmar

Område: Snurrom
Antal bostäder: 232 hyresrätter
Storlek: 1-3 rok
Bedömd inflyttning: Från februari 2020

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

.

Strax utanför Kalmar växer Norra Staden fram, en helt ny stadsdel med närhet till både natur, hav och fritidsaktiviteter. I den första etappen Snurrom bygger vi 232 smart planerade hyresrätter i trä fördelade på fyra hus, med tillträde från februari 2020.

Lägenheterna byggs om yteffektiva 1-3 rum och kök, med helkaklade badrum och balkong eller uteplats.  Husen får en tydlig miljöprofil med solceller på taken och kommer att uppföras enligt certifieringen Miljöbyggnad Silver.

Lägenheterna

linje_sv

Bo både snyggt och bekvämt

Oavsett om du bor litet eller stort i kvarteret Brogårdstaden har du en välplanerad bostad med bekvämligheter som förenklar din vardag. Köket från Marbodal ger dig gott om plats för både förvaring, middagsstök och bullbak. Lägenheten har genomgående parkettgolv. Det blir snyggast så.

Badrummet är helkaklat med duschvägg i glas och egen tvättmaskin och torktumlare alternativt kombimaskin. Dessutom har du tillgång till tvättstuga.

Alla lägenheter har egen balkong eller uteplats där du kan dricka kaffe i solen.

Ett stort kvarter med småstadskänsla

I kvarteret Brogårdstaden bygger vi 25 hus med sammanlagt 658 bostäder. Bebyggelsen har en låg skala från 3–5 våningar vilket, tillsammans med planerade småhus i området, ger en hemtrevlig småstadskänsla. Det planeras för gott om parkeringsplatser för bilar och cyklar liksom laddningsstationer för elbilar.

Arkitekturen har ett sammanhållet uttryck men med variation i material, kulör och utformning. En gradering av fasadkulörer tydliggör övergången från stad till natur.

Husen närmast torget får en ljus färgskala som blir allt mörkare med jordiga nyanser ju närmare skogen du bor. Fasaderna kläs i material med naturkänsla som trä och puts. Glasdetaljer ger arkitekturen ännu mer liv och keramiska plattor vid entréer ger ett varmt och välkomnande första intryck.

Mot gatan gör vi plats för rymliga bostadsentréer och uteplatser, där du och dina grannar kan mötas och umgås. I området skapas lugnare och mer intima gårdsmiljöer där grönskan får breda ut sig. Lekpark och utegym kommer att finnas.

I området kommer det även att uppföras ett 70-tal radhus och småhus för de lite större familjerna.

Området

linje_sv

Nyproducerat nära stad, skog och vatten

I Snurrom bor du med närhet till både skog och vatten. Horsö-Värsnäs naturreservat bjuder på vackra vandringsleder bland hundraåriga ekar och betesmarker. Här finns också mountainbikeleder, grill- och badplatser som erbjuder härliga dopp i Kalmarsund. Vintertid förvandlas motionsslingan till preparerade skidspår. För golfaren ligger Kalmar Golfklubb med två 18-hålsbanor och restaurang alldeles bredvid.

Till centrala Kalmar finns goda bussförbindelser, och du cyklar in till stan på mindre än 30 minuter. Närmaste centrum ligger idag i Lindsdal och Berga, med mataffärer, vårdcentral, apotek och skolor. Framöver kommer Snurrom ha sitt eget centrum och en helt ny bad- och friskvårdsanläggning. Redan idag står en helt ny förskola med fyra avdelningar klar.

Galleri

linje_sv

Karta

linje_sv

Håll dig uppdaterad!

Få mer information om vårt projekt i Kalmar:


              

           

Håll dig uppdaterad!

Få mer information om Brogårdstaden: