I Uppsalas norra del, Nyby, har Magnolia Bostad utvecklat cirka 354 bostäder. Området erbjuder närhet till naturen och en blandning av både nyare och äldre bebyggelse.

Projekt

linje_sv

Lilium
Uppsala

Område: Uppsala
Ägandeform: Bostadsrätt
Antal bostäder: 109
Storlek: 1-4 rok, 25-88 kvm
Inflyttat: Sommaren 2019
Arkitekt: Arkitema Architects

Lilium i Nyby – en småstad i storstaden

I Lilium bor du i ett hemtrevligt kvarter mitt i Nyby – med naturen runt knuten och stadens puls på bekvämt cykelavstånd. Här erbjuder vi ljusa, plånboksvänliga bostäder med egen balkong eller uteplats – vissa har till och med två! Den gröna innergården bjuder in till gemenskap och avkoppling.

Projektet är slutsålt.

Svensk Nyproduktion

linje_sv

Kontakta mäklaren

Ansvarig fastighetsmäklare för Lilium är Anders Levin på Svensk Nyproduktion.

Kontakta gärna Anders om du har frågor om projektet eller vill träffas för en visning.

Telefon: 073-429 13 96

E-post: anders.levin@svensknyproduktion.se 

Svensk Nyproduktion

linje_sv

Visning

Välkommen på visning av Lilium!

Kommande visningar:
Onsdag 11/9 kl 17.00-17.30
Tisdag 17/9 kl 17.00-17.30

I visningslägenheten på Gamla Uppsalagatan 123, 1 tr.

Kontakt: Anders Levin, 073-429 13 96
anders.levin@svensknyproduktion.se

Håll dig uppdaterad!

Få mer information om Lilium:


              

Håll dig uppdaterad!

Få mer information om Lilium:


Nyttiga länkar och dokument

linje_sv

Lägenheterna

linje_sv

Välkommen till vår visningslägenhet i Lilium

Nu står vår visningslägenhet i Lilium färdig att ta emot besök, en trea med härligt ljusinsläpp och balkong mot gården. Bostaden är både mingelvänlig och yteffektiv med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Här kan du känna och klämma på materialen och få en känsla av hur det är att bo i Lilium.

Ljusa och moderna lägenheter

Arkitema Architects som är arkitekterna bakom Lilium har skapat moderna och välplanerade lägenheter i olika storlekar. Arkitekturen är småskalig med varierade höjder och färgsättning. Generösa fönster släpper in rikligt med ljus och öppnar upp. Fina materialval som exempelvis dämpade köksluckor och skåp, genomgående parkettgolv och klinkers i hallen. Badrummen är helkaklade och har kommod och spegelskåp, glasade duschväggar, handukstork, infällda spotlights och golvvärme. Alla lägenheter på bottenplan har en generös takhöjd på ca 2,70 m, övriga ca 2,50 m.

I Lilium har alla bostäder balkong eller uteplats – vissa har till och med två! Den gröna, gemensamma innergården bjuder in till gemenskap, aktivitet och avkoppling.

Hitta din lägenhet i bostadsväljaren

Nu har vi säljstartat samtliga 109 bostadsrätter. Till vänster i bild har du bostadsväljaren. Klicka dig vidare för att hitta din lägenhet!

Gör en rundvandring i lägenheten

linje_sv

Området

linje_sv

Nära till det gröna – gå i Linnés fotspår

Ta med picknick och njut av naturen vid Uppsala högar eller besök Uppsalas historiska muséum för att uppleva mer av stadens kulturliv. Förutom ett rikt och vackert kulturarv erbjuder området soldränkta parklekar och sköna grönområden. I Gränbypark finns stort utrymme för lek och fina promenader.

Och mitt emot Nyby ligger­­­­­ en av Uppsalas fina Linnéstigar. Om du föredrar ett högre tempo och vill ta en löptur så har du närhet till Röborundan, en 6 km lång ljusslinga med ett anslutande utegym som angränsar till Nyby.

Nyby har ett utmärkt läge i ett fint och tryggt område, här har man nära till Gamla Uppsala kyrka och andra historiska landmärken. Trevliga promenadstråk och nylagda cykelvägar knyter ihop stadsdelarna. Förbindelserna gör det enkelt att bege sig ut på längre turer och utflykter.

En aktiv stadsdel

Nyby är en stadsdel under tillväxt med mycket att tillgå runt hörnet, här har du närhet till nybyggda Gränby Sportfält som har flera olika sporter representerade. I fritidsområdet finns sju stora anläggningar för stora och små. Här finns även nyuppförda IFU arena som är Uppsalas största idrottsarena. IFU arena erbjuder läktare för flera tusen åskådare och fem moderna planer för innebandy och basket samt en stor friidrottsarena för löpning, hopp- och kastgrenar. Sportfältet som har en stor variation av idrottsanläggningar fortsätter att växa och gör det möjligt att träna året om.

Nöje och sportaktiviteter finns det gott om. I Gränby köpstad ligger också Turbo sport, en aktivitetshall som är inriktad på klättring och sport för barn.

Fina cykelstråk länkar ihop stadsdelarna, på cirka 20 minuter tar du dig in till centrala Uppsala på cykel. Goda busskommunikationer finns utanför dörren och med buss når du Uppsalas puls och stadsliv på en kvart.

Den nya busslinjen Ringlinjen (1) binder ihop bussnäten och förbättrar framkomligheten i området ännu mer. Om du arbetar på annan ort och pendlar så tar du dig från ditt garage till E4:an på mindre än tre minuter.

En ny stadskärna

Nyby är en stadsdel under utveckling och just nu händer det mycket. Bara tio minuter bort växer en ny stadskärna upp. Gränbystaden som blir Uppsalas andra stadskärna har två huvuddelar. Handelscentrumet Norra Gränbystaden som ansluter till Nyby erbjuder service, matbutiker och restauranger. Och Gränbystaden Galleria intill handelscentrumet har ett ännu större urval av restauranger och caféer. Idag erbjuder gallerian ca 120 butiker.

Uppsala arena som planeras att byggas i området väntas ta 6 800 åskådare vid matcher och 7 500 åskådare vid konserter. Den ska ligga mellan Gränbynstaden Galleria och Gränbyköpstad och länkar därmed ihop stadsdelarna.

Arkitekten

linje_sv

Arkitema Architects

Hör Eric Engström, arkitekt på Arkitema Architects berätta om projektet Lilium, Nyby i Uppsala. – Med en modern och uppdaterad arkitektur kommer Lilium komplettera befintlig bostadsbebyggelse och bidra till en varierad stadsmiljö.

Arkitekten bakom Lilium, Eric Engström Bolagsarkitekt berättar

– Arkitema Architects var från början ett danskt kontor, men vi är nu verksamma i Åhus, Malmö, Köpenhamn, Stockholm och Oslo. Det finns ett stort utbyte och samarbete mellan våra olika länder och olika kompetenser på Arkitema. Vi har hållbarhetsexperter, BIM-experter och andra specialister som reser emellan kontoren. Medarbetare med olika bakgrund och från olika delar av världen bidrar till att skapa en mycket intressant och kreativ miljö.

Lilium i Nyby, Uppsala
– Vi fick nöjet att göra det här projektet tillsammans med Magnolia Bostad. Lilium ligger nordost om Uppsala centrum och i ett område som i huvudsak är uppfört på 70-talet. Det är idag en ganska stor blandning av hus i området, våra närmaste grannar är större hus på mellan tre och sex våningar och här finns även radhus i lite nyare snitt. Och just nu är området under omvandling.

En dynamisk stadsdel
– Lilium har en mix mellan hyresrätter, bostadsrätter, större och mindre lägenheter. Vi har jobbat med både lägre och högre volymer. En varierad fasadgestaltning och färgpalett samt olika skalor kommer att bidra till en dynamisk stadsdel. Entréerna får en dignitet i stadsrummet med fina detaljer och kommer därmed signalera tydligt var man bor i huset.

Här finns ett stort underbyggt garage i mitten av kvarteret och ett fåtal mindre parkeringar i markplan. Vi har därmed tagit vara på de gröna och mjuka ytor som omger platsen och på så sätt är huset huvudnumret. Både entréerna och lägenheterna är tydliga, vi har skapat olika karaktärer så att man känner igen sitt hus och sin entré.

Lägenheterna
– Lägenheterna på bottenplan har generösa uteplatser och i området finns det många gårdsrum. Tanken är att alla ska kunna använda de gemensamma ytorna i området. Lägenheterna som ligger i bottenplan och vetter ut mot gatorna har också trevliga uteplatser. Som boende har du därmed möjlighet att ta med dina stolar och blomkrukor och flytta ut, något som bidrar till ett mer levande stadsrum.

– Lägenhetsbalkongerna är av en öppnare karaktär, balkonger med tunna räckesprofiler i metall som skapar en genomsiktlighet och ger ljus. Den spröda detaljeringen av uterummen bidrar till att skapa kontrast till den större byggnadskroppen. Och vi tror att variationen mellan det storskaliga och småskaliga i området gör det intressant att röra sig mellan de olika delarna.

Här blir man blir nyfiken på vad som händer i gårdsrummet, avslutar Eric.

Historia

linje_sv

Gamla Uppsala

Nyby är en stadsdel som ligger i norra Uppsala och är belägen mellan Löten och egentliga Gamla Uppsala. Tidigare låg det en gård vid namn Nyby Gård på platsen. Nyby som finns idag upprättades under 1970-talet och består av hus med en tydlig funkiskaraktär.

I anslutning till Nyby ligger Gamla Uppsala – ett vackert område med ett rikt kulturarv. Gamla Uppsala var förmodligen en centralpunkt i den historiska maktstrukturen i nuvarande Svealand, här finns bland annat Uppsala högar som är ett fornlämningsområde och även Gamla Uppsala Kyrka. Efter domkyrkans brand 1252 flyttades ärkesätet till Östra Aros vilket idag är nuvarande centrala Uppsala. Fornlämningarna är väl värt ett besök, packa en ryggsäck och gör en mindre utflykt till den historiska platsen. Som boende i Nyby har du området på ett bekvämt avstånd.

Karta

linje_sv

Galleri

linje_sv

Närliggande projekt: