I Uppsalas norra del, Nyby/Gamla Uppsala, har Magnolia Bostad utvecklat hyresrätter i projektet Lilium.

Projekt

linje_sv

Lilium
Uppsala

Område: Uppsala
Ägandeform: Hyresrätt
Inflyttning: Pågår
Antal bostäder: 252
Arkitekt: Arkitema Architects
Förvaltning och uthyrning: Riksbyggen
Status: Färdigställt

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten

Projektet Lilium ligger i Uppsalas norra del, Nyby/Gamla Uppsala med närhet till natur och stad.

Området har goda kommunikationer med buss som endast tar ungefär 15 minuter till Uppsala centrum och med bil når man E4:an på några få minuter. Här finns även nylagda cykelvägar som knyter ihop stadsdelarna.

Uthyrning pågår
Läs mer om projektet och sök lediga lägenheter på Riksbyggens hemsida

Parkering
Garage hyrs ut via kö hos Riksbyggen.

Kontaktinformation
Om du har frågor kring lägenheterna eller området, vänligen kontakta förvaltaren Riksbyggen på 0771-860 860 alternativt Hyresadministration.uppsala@riksbyggen.se

Aktuellt

linje_sv

60Plus mässa

Träffa Bostadsförmedlingen Uppsala på mässan och få mer information om Lilium.

När: 21–22 mars kl 10.00 – 16.00
Var: IFU Arena, Gränby Sportfält, Uppsala

Läs mer om mässan på www.60plusmassan.se

Nyttiga länkar

linje_sv

Lägenheterna

linje_sv

Ljusa och moderna lägenheter

Arkitema Architects som är arkitekterna bakom Lilium har skapat moderna och välplanerade lägenheter i varierande storlekar. Här karakteriserar ljus och rymd lägenheterna.

De nyproducerade hyreslägenheterna i olika storlekar har skapats utifrån ett långsiktigt och funktionellt fokus. Rummen är välplanerade och alla hus har hiss från markplan. Hållbara material har valts till lägenheterna med omsorg. Alla badrum är helkaklade, i en del av hallen ligger klinkers och övriga rum har genomgående parkettgolv. Generösa fönster ger ett fint ljusinsläpp och öppnar upp lägenheten.

Balkongerna och uteplatserna på mark minskar gränsen mellan ute och inne. De olika gårdarna i Lilium erbjuder generösa, gemensamma ytor som skapar förutsättningar för umgänge.

Arkitekten

linje_sv

Arkitema Architects

Hör Eric Engström, arkitekt på Arkitema Architects berätta om projektet Lilium, Nyby i Uppsala. – Med en modern och uppdaterad arkitektur kommer Lilium komplettera befintlig bostadsbebyggelse och bidra till en varierad stadsmiljö.

Nära till det gröna – gå i Linnés fotspår

Ta med picknick och njut av naturen vid Uppsala högar eller besök Uppsalas historiska muséum för att uppleva mer av stadens kulturliv. Förutom ett rikt och vackert kulturarv erbjuder området soldränkta parklekar och sköna grönområden. I Gränbypark finns stort utrymme för lek och fina promenader.

Mitt emot Nyby ligger­­­­­ en av Uppsalas fina Linnéstigar. Om du föredrar ett högre tempo och vill ta en löptur så har du närhet till Röborundan, en 6 km lång ljusslinga med ett anslutande utegym som angränsar till Nyby.

Nyby har ett utmärkt läge i ett fint och tryggt område, här har man nära till Gamla Uppsala kyrka och andra historiska landmärken. Trevliga promenadstråk och nylagda cykelvägar knyter ihop stadsdelarna. Förbindelserna gör det enkelt att bege sig ut på längre turer och utflykter.

Intresseanmälan

Uthyrning av det här projektet sköts av Riksbyggen i samarbete med Uppsala Bostadsförmedling. För att ställa dig i kö anmäler du dig till bostadsförmedlingens bostadskö. Klicka på knappen för att komma vidare!

Historia

linje_sv

Gamla Uppsala

Nyby är en stadsdel som ligger i norra Uppsala och är belägen mellan Löten och egentliga Gamla Uppsala. Tidigare låg det en gård vid namn Nyby Gård på platsen. Nyby som finns idag upprättades under 1970-talet och består av hus med en tydlig funkiskaraktär.

I anslutning till Nyby ligger Gamla Uppsala – ett vackert område med ett rikt kulturarv. Gamla Uppsala var förmodligen en centralpunkt i den historiska maktstrukturen i nuvarande Svealand, här finns bland annat Uppsala högar som är ett fornlämningsområde och även Gamla Uppsala Kyrka. Efter domkyrkans brand 1252 flyttades ärkesätet till Östra Aros vilket idag är nuvarande centrala Uppsala. Fornlämningarna är väl värt ett besök, packa en ryggsäck och gör en mindre utflykt till den historiska platsen. Som boende i Nyby har du området på ett bekvämt avstånd.

Karta

linje_sv

Galleri

linje_sv

Närliggande projekt: