I det växande Skärholmsdalen planerar vi att utveckla kvarteret Oktaven, flexibla bostadsrätter med närhet till både stad och natur.

Projekt

linje_sv

Oktaven
Skärholmen

Område: Skärholmsdalen
Ägandeform: Bostadsrätt
Arkitekt: OKK + FRIENDS ARKITEKTUR
& BYGGNADSKONST

.

Samtliga bilder är visionsbilder och
kan avvika från verkligheten

Skärholmsdalen är en ny plats på kartan vid Sätraskogens naturreservat och Skärholmen Centrum bara 5 minuter bort. Området är perfekt för dig som vill ha närhet till t-bana, SKHLM och Mälarens vatten!

I det växande Skärholmsdalen planerar vi att utveckla kvarteret Oktaven, flexibla bostadsrätter med närhet till både stad och natur. Här är tanken att kreativiteten ska flöda, då huset bland annat erbjuder en ljudisolerad musikstudio och en verkstad med cykelförråd!

Anmäl dig för att få löpande
information om Oktaven
Anmäl här

Anmäl ditt intresse för löpande information och för att få en personlig inbjudan till säljstarten.

Välkommen till Skärholmsdalen – nära city, vatten och natur

Området

linje_sv

Skärholmsdalen kommer om 5 år vara ett nytt myllrande område med butiker och caféer längs nya Skärholmsvägen och ett grönskande promenadstråk i Sätra naturreservat. 

Totalt planeras här ca 900 nya bostäder samt vårdboende, förskolor och verksamhetslokaler. Skärholmsvägen blir en stadsgata med liv och rörelse, medan parkstråket i dalgången blir entrén in till Sätraskogen.

HÄR BOR DU NÄRA TILL ALLT

5 min

Till t-bana

15 min

Till badstranden

2 km

Till Kungens Kurva, IKEA och Heron City

3 min

Till naturreservatet

Ett hem med plats för drömmar

Huset

linje_sv

I Oktaven har du plats att vara kraetiv. Det är ett kvarter för dig som vill inspirera och låta dig inspireras. I cykelförrådet kommer det göras en verkstad, där du och grannarna ena dagen kan meka med cykeln och andra dagen snickra, måla eller varför inte skulptera?

Det kommer även att göras en ljudisolerad studio i huset. För den musikintresserade blir rummet ett utmärkt musikrum, men det kan likaväl användas för fotokonst. Intill finns en kombinerad tvättstuga/syrum, där du kan passa på att lägga upp ett par byxor medan du väntar på att tvätten tumlar klart.

Lägenheterna

linje_sv

Lägenheterna är yteffektiva och flexibla med egen balkong eller uteplats. Många har ett extrarum med plats för det du drömmer om. Ett hemmakontor, en studio eller kanske en egen ateljé?

Den gröna innergården får ett skyddat läge som skapar en lugn och privat sfär. På bottenvåningen mot gatan gör vi plats för lokaler som ger liv och rörelse i kvarteret.

Fokus Skärholmen satsar på social hållbarhet

Stockholm växer och en förutsättning för att alla ska få plats är att fler bostäder byggs. Områden som Vårberg, Skärholmen, Sätra och Bredäng har stora naturvärden med flera fantastiska stränder och ett starkt levande centrum. Med andra ord är detta en viktig och attraktiv plats för utveckling.

Fokus Skärholmen har därför som ambition att minst 4 000 nya bostäder ska byggas i Skärholmens stadsdelsnärområde. Med detta kommer även bland annat skolor, verksamhetslokaler och vårdhem. Magnolia Bostad är självklart stolta över att få vara en del av denna satsning och vi kommer ha fokus på Skärholmens utveckling i helhet under hela processen.

Skärholmen först

linje_sv

Vi kommer bland annat att erbjuda en del av de bostäder vi bygger till personer redan boende i området i första hand. Vi kommer även säkerställa att förtur av lokal arbetskraft ges när projektet ska sjösättas. Dessutom är Magnolia Bostad engagerad sponsor i lokala verksamheter som når många och som främjar jämlikhet, mångfald och integration. Vi har valt att stödja lagidrott och företrädesvis fotboll.

På detta sätt hoppas vi kunna bidra till Skärholmens utveckling och sociala hållbarhet.

Galleri

linje_sv

Håll dig uppdaterad!

Få mer information från Oktaven:


Håll dig uppdaterad!

Få mer information från Oktaven:


              

Närliggande projekt: