fbpx

Orminge centrum,
Nacka

Fastigheten utgör en del av Orminge Centrum. Orminge är en del av Boo i Nacka kommun och är beläget drygt en mil öster om Slussen. Kommunen driver ett detaljplanearbete vilket beräknas vara klart under tidig vår 2020. På fastigheten kommer bostäder samt lokaler mot gata uppföras med bedömd inflytt under 2023.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Projektfakta
Område: Orminge centrum
Ägandeform: Hyresrätt, ev. bostadsrätt
Antal bostäder: ca 210
Inflyttning: preliminärt 2023
Arkitekt: Kjellander Sjöberg

Håll dig uppdaterad

_____

Intresseanmälan Orminge centrum
Observera att detta endast är en intresseanmälan för mer information om projektet. Genom att fylla i dina uppgifter nedan så godkänner du även att Magnolia Bostad delar dessa uppgifter med ansvarig bostadsuthyrare. 


              


Området

_____

Känn dig som hemma i Orminge

Orminge är en del av Boo i Nacka kommun, drygt en mil öster om Slussen. Här bor du med promenadavstånd till det glittrande Skurusundet och båtlivet i Saltsjön. Men också till stora friluftsområden med skogar och sjöar.

I området finns även en rad förskolor och skolor, bland andra Myrsjöskolan med naturskönt läge och ca 1 200 elever från förskoleklass till årskurs nio.

Navet i området är Orminge centrum. En mötesplats med bland annat mataffär, apotek, klädbutiker, bibliotek och Friskis&Svettis. I centrum har även stjärnkrögaren och ormingebon Daniel Lindeberg öppnat ett bageri och konditori med stans godaste bröd. Vad sägs om nybakta croissanter till söndagsfrukosten?

Från Orminge går bussarna flera gånger i timmen – och du är framme i Slussen på knappt 20 minuter. Vill du hellre ta sjövägen väljer du båten från Hasseludden till Nybroplan, eller styr kosan ut i skärgården.

Kommunens planer för Orminge centrum är storslagna. Här ska det byggas minst 1 500 nya bostäder de närmsta åren samt ännu fler butiker och verksamheter. Det finns även planer på ett resecentrum samt en tunnelbanestation som kommer att göra Orminge ännu mer tillgängligt i framtiden. Vid sportcentrum i Myrsjö planeras även en ny simhall och ishall.

I Centrala Parken anordnas sedan 1980 den årliga Ormingekarnevalen. Det är en härlig folkfest med tivoli, food trucks, konserter – och självklart ett färgsprakande och svängigt karnevaltåg.

Hållbarhet

_____

Tack och kvack, Nacka kommun!

I Sarvträsk finns tre olika grodarter: mindre vattensalamander, vanlig groda och vanlig padda. Alla är fridlysta. De övervintrar vid berget öster om Mensättravägen. I april/maj vandrar de över vägen till Sarvträsk för att para sig och lägga ägg.

När Orminge nu utvecklas ändras förutsättningarna för djurlivet och groddjuren löper stor risk att bli offer för biltrafiken. Därför bygger kommunen tunnlar där djuren kan ta sig fram samt dammar för fortplantning.