fbpx

Referensprojekt

linje_sv

Segelflygaren
Örebro

Segelflygaren är ett nytt bostadsområde på Södra Ladugårdsängen, där Örebros första flygplats tidigare låg.

Det är ett aktivt kvarter med plats för lek, motion och social samvaro. Här erbjuds även en lummig utemiljö med sociala mötesplatser mellan husen och gemensamt växthus på innergården.

 

Generösa balkonger och terrasser

Växthus på gården

Gröna mötesplatser mellan husen

Ett klimatsmart kvarter med fasader i trä

Bilpool och gott om cykelparkeringar

PROJEKTFAKTA

 

Område:

 

Södra Ladugårdsängen

Ägandeform: Hyresrätt
Antal bostäder: 217
Inflyttning: 2018
Arkitekt: Klara Arkitekter
Entreprenör: Consto
Fastighetsägare: Slättö Förvaltning
Miljöcertifiering: Miljöbyggnad Silver
Lokalt engagemang: Örebro SK Ungdom

Boendet

linje_sv

Balkonger och terrasser skapar gröna uterum

I kvarteret finns 1–4:or med betoning på välplanerade 2:or. Samtliga lägenheter har generös balkong eller uteplats mot den gröna innergården.

Bostäderna har ljusa och öppna planlösningar och är inredda med gedigna materialval.

Hus och gård

linje_sv

Modern och lekfull arkitektur

Arkitekturen i kvarteret Segelflygaren karakteriseras av stor variationsrikedom, hållbara materialval och fina detaljer. Huskroppar i olika storlekar skapar en intressant mix mellan storskaligt och småskaligt.

Hus B har en vacker fasad i naturligt trä. Hus E har en grön puts som gör att byggnaden blir ett med den omgivande naturen. Detaljer i metall som dörrar, tak och räcken bryter av mot den mjuka träfasaden och den gröna putsen.

Utemiljön är utformad för att skapa trivsel, trygghet och social samvaro. Mellan husen finns trevliga gångstråk som uppmuntrar till spontana möten. På gårdens mitt finns förrådsbyggnader kombinerat med växthus som gör det möjligt för de boende att odla sin egen örtträdgård.

Omgivning

linje_sv

Ett tryggt och attraktivt kvarter

Vi har utvecklat vårt nya kvarter på ett strålande läge nära city och natur. Här får de boende även närhet till bra service samt sport-och träningsanläggningar som golfbana, gym, racketcentrum och äventyrsbad. Längs parken Hagen byggs förskolor, fritidsverksamheter, vård- och omsorgsboenden. För pendlaren är det enkelt att ta sig ut till motorvägen via Karlsdalsrondellen.

Segelflygaren blir en del av Södra Ladugårdsängen, en ny stadsdel som karakteriseras av gröna innergårdar, högklassig vardagsarkitektur, inordnade aktivitetsytor och en mångfald av boendealternativ. Vi på Magnolia Bostad är stolta över att bidra till ett av Örebros mest intressanta utvecklingsprojekt.

Hållbarhet

linje_sv

Hållbarhet i fokus – välj cykeln framför bilen

Hållbarhet är ett viktigt fokus i projektet. Vi har lagt stor vikt vid att hitta nya lösningar som inte bara skapar ett mer energieffektivt och miljöriktigt koncept, utan som också ökar livskvaliteten och motiverar de boende till en hållbar livsstil.

Genom goda och effektiva kommunikationsmöjligheter kan de boende enkelt röra sig i och omkring området utan bil. Det här är en stadsdel som ska uppmuntra till att välja bort bilen och istället promenera, cykla eller åka kollektivt. Samtliga gårdar är bilfria och varje kvarter erbjuder bilpool. För att göra det enkelt att välja cykeln finns cykelparkeringar i direkt anslutning till områdets parkstråk.

Bilder

linje_sv