Södra Ladugårdsängen, cirka två kilometer söder om Örebro centrum, är kommunens nya stora utvecklingsområde där cirka 3 000 nya hem planeras. Här har Magnolia Bostad uppfört ett kvarteret Segelflygaren med hyresrätter.

Projekt

linje_sv

Segelflygaren
Örebro

Område: Södra Ladugårdsängen
Ägandeform: Hyresrätt
Antal bostäder: 217
Projektstatus: Färdigställt
Arkitekt: Klara arkitekter

.

 

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

På platsen där Örebros första flygplats tidigare låg, Södra Ladugårdsängen, har Magnolia Bostad utvecklat det nya bostadskvarteret Segelflygaren. Med sitt attraktiva läge intill grönområden öppnar Segelflygaren upp för möjligheten att bo nära city och natur.

Området omgärdas av vackra parkområden och naturreservat. Här har du närhet till god service, Coop och Friskis & Svettis ligger tvärs över gatan och ICA Maxi bara några minuter bort. För pendlaren är det enkelt att ta sig ut till motorvägen via Karlsdalsrondellen.

 

Slättö sköter uthyrningen av hyresrätterna, anmäl ditt intresse redan idag:

Lägenheterna

linje_sv

Lägenheter med balkong eller uteplats

Segelflygaren uppförs där Örebros första flygplats tidigare låg. Lägenheterna blir om 1–4 rum och kök med övervägande 2:or, samtliga med generös balkong eller uteplats. Naturen får komma nära och kliva in i rummet samtidigt som balkongerna och uteplatserna ger möjlighet för de boende att ta ut stolar, filtar och växter och skapa ett uterum. På så sätt maximeras ytorna i lägenheten och varje kvadratmeter får komma till sin rätt. Inomhus möts du av ljusa ytor och materialval som skapar förutsättningar för dig som boende att sätta din egen prägel på din lägenhet.

Lägenhetsväljare

linje_sv

Hitta din lägenhet i lägenhetsväljaren>>

Huset och kvarteret

linje_sv

En modern och lekfull arkitektur

Husen har en modern och lekfull fasadgestaltning, storleksvariationen på huskropparna ger kvarteret liv. Hållbara materialval och fina detaljer karakteriserar Segelflygaren, hus B har en vacker fasad i naturligt trä och hus E har en grön puts som gör att huset blir ett med den omgivande naturen. Detaljer i metall, så som dörrar, tak och räcken bryter av mot den mjuka träfasaden och den gröna putsen.

De arkitektoniska kontrasterna i husets utformning och variationen

mellan det storskaliga och småskaliga gör att det blir intressant att röra sig i utomhusmiljön, man blir nyfiken på omgivningen och vad som händer bakom nästa hörn.

Det blir ett aktivt kvarter med platser för lek, motion och social samvaro. Här finns närliggande skog, lummiga parker och utomhusaktiviteter som erbjuder goda möjligheter till en rik och aktiv fritid.

Området

linje_sv

Ett tryggt och attraktivt kvarter

Segelflygaren öppnar upp för möjligheten att bo nära city och natur. De boende får även närhet till sport och träningsanläggningar som golfbana, gym, racketcentrum och äventyrsbad. Längs parken Hagen byggs förutom bostäder även förskolor, fritidsverksamheter, vård- och omsorgsboenden. Här skapas olika typer av mötesplatser och aktivitetsytor som är omgivna av vacker grönska. Södra Ladugårdsängen är ett lugnt och trevligt bostadsområde som omgärdas av både äldre bostadsbebyggelse med villahus samt nyetablerade lägenhetshus i modern tappning.

Anmäl ditt intresse:
Klicka här!
Grönskande kvarter med växthus på gården

Här erbjuds en lummig utemiljö med trevliga gångstråk och sociala mötesplatser mellan kvarteren. På gårdens mitt finns förrådsbyggnader kombinerat med växthus som gör det möjligt att sätta lökar och odla sin egen örtträdgård. Här skapas gröna rum att trivas i, utemiljön kommer att bidra till en aktiv social samvaro och en grönare och tryggare närmiljö.

Hållbarhet i fokus – välj cykeln framför bilen

Hållbarhet är ett viktigt fokus i projektet. Stor vikt läggs vid att hitta nya och lösningar som inte bara skapar ett mer energieffektivt och miljöriktigt koncept, utan som också ökar livskvaliteten och dessutom motiverar de boende till hållbar livsstil.

Genom goda och effektiva kommunikationsmöjligheter kan du enkelt röra dig inom och omkring området utan bil. Det här är en stadsdel som ska uppmuntra de boende att välja bort bilen och istället promenera, cykla eller åka kollektivt. Samtliga gårdar är bilfria, och varje kvarter använder sig av bilpool. För att göra det enkelt att välja cykeln finns cykelparkeringar i direkt anslutning till områdets parkstråk.

Karta

linje_sv

Galleri

linje_sv


Håll dig uppdaterad!

Få mer information om Segelflygaren:


              

Håll dig uppdaterad!

Få mer information om Segelflygaren: