fbpx

Vid Karlstads gamla varv på Kanikenäsholmen har Magnolia Bostad uppfört ett nytt vattennära bostadsområde i direkt anslutning till Vänern med småbåtshamn och kajer.

Projekt

linje_sv

Slipen
Kanikenäsholmen
Karlstad

Kanikenäsholmen Karlstad
Område: Kanikenäsholmen
Ägandeform: Hyresrätt
Antal bostäder: 152
Bedömd inflyttning: 2018
Arkitekt: Radar Arkitektur & Planering

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

.

Vid Karlstads gamla varv på Kanikenäsholmen har Magnolia Bostad uppfört ett nytt vattennära bostadsområde. Bostäderna ligger i direkt anslutning till Vänern med småbåtshamn, kajer och sjöbodar och med Karlstad centrum på bekvämt promenadavstånd. Området består av en blandning av hyresrätter och bostadsrätter.

Området

linje_sv

Ett nytt område med unik närhet till både sjö och natur

Kanikenäsholmen var tidigare platsen för den gamla hamnen i Karlstad sedan slipen anlades 1912. Förädlingen av området är ett nytt kapitel i Karlstads historia. Här skapas en unik livsmiljö där man lever och bor direkt vid Vänern och har gångavstånd till centrum i Karlstad.

Förutom närheten till naturen kommer det finnas sjöbodar, en småbåtshamn och kajer där man kan sola eller umgås på varma sommardagar.

Hela området är skapat för att väl integrera i miljön så att man har närheten till natur och omgivning, samtidigt som man har de mer avskilda områdena där man som boende kan umgås och leva.

I det nya området kommer det byggas ca 316 bostäder från 1-6 rok, både hyresrätter och bostadsrätter.

Slipen
152 hyresrätter som kommer att fördelas på flera hus i området.

Varvet Townhouse
8 bostadsrätter. Bedömd inflyttning 2018.

Bryggan
64 bostadsrätter. Bedömd inflyttning 2018. Slutsålt.

Varvet
92 bostadsrätter. Slutsålt.

Läs mer och anmäl ditt intresse på kanikenasholmen.se

”Här ska man kunna känna närheten till både vattnet men även naturen i olika skalor.”

Arkitekten

linje_sv

Radar arkitektur
& planering

Radar arkitektur & planering i Göteborg är idag 23 anställda och har arbetat med Magnolia Bostad sedan 2013 i ett flertal projekt.

Radar arkitektur & planering

När Radar arkitektur & planering fick uppdraget att rita området på Kanikenäsholmen såg de direkt förutsättningarna att skapa en plats där människor verkligen kan trivas och känna sig hemma. En av de faktorer som de tog störst hänsyn till är den direkta närheten till naturen och de olika elementen.

”Här ska man kunna känna närheten till både vattnet men även naturen i olika skalor. Från känslan av berg på höjden bakom området till stenläggningar runt de nybyggda husen”, säger landskapsarkitekten Monika Levan som tillsammans med Ulrik Neuendorf är ansvariga för projektet.

Galleri

linje_sv

Historia

linje_sv

Från varv till bostäder

Kanikenäsholmen var tidigare platsen för den gamla hamnen i Karlstad sedan slipen anlades 1912.

På Kanikenäsholmen i Karlstad har det legat varv sedan mitten av 1800-talet. Men det var inte förrän 1912 då man anlade en slip som varvet fick sin storskaliga kapacitet. Under de första årtiondena byggdes främst pråmar som skulle frakta varor och material till och från Göteborg.

Varvet la ner verksamheten i början av 1970-talet, men än idag finns en rad byggnader, kranar och slipen kvar.

Dessa kommer att finnas integrerade i det nya området och skapa dess unika karaktär och bevara arvet från området.

Kanikenäsholmen Karlstad
Läs mer och anmäl ditt intresse:
Klicka här!

Karlstad

linje_sv

Hela Sveriges solstad
Karlstad

Sedan 1700-talet förknippas Karlstad med solen. Och det är tack vare Eva-Lisa Holtz, en glad och trevlig servitris som genom sitt sprudlande humör och varma bemötande blev vida känd under namnet Sola i Karlstad. Hon var driftig och ambitiös och öppnade så småningom sin egen krog och blev en aktad dam i staden. I dag står Herman Reijers staty av Sola vid Karlstads vackraste vy, utanför Stadshotellet intill Klarälven.

Med sitt läge där Sveriges längsta älv möter Norra Europas största insjö, har Karlstad, eller Tingvalla som platsen hette förr, varit en viktig handels- och marknadsplats ända sedan 1200-talet. Och fortfarande är handeln viktig – det växer så det knakar, både i centrum och på shoppingcenter strax utanför stan.

I Karlstad är vattnet alltid närvarande. Någon del av Klarälvens alla älvgrenar finns, om inte direkt utanför fönstret, så i alla fall en kort promenad bort. Sommartid kan man till och med åka buss på vattnet. Och på båtbussarna är resan lika viktig som målet. De trafikerar både älven och delar av Vänerns skärgård.

Den som vill, kan ta ett dopp i älven mitt i stan. Och i Inre hamn kan man njuta av sommarkvällen och kroglivet.

Wermland Opera bjuder på opera och musikaler i världsklass. Värmlands Museum överraskar med spännande och unika utställningar. Alsters Herrgård visar skalden Gustaf Frödings rötter. Och Sandgrund Lars Lerin är hemvist för en av Nordens främsta akvarellkonstnärer. Detta tillsammans med små spännande gallerier, teatrar och hantverksbutiker gör att staden lever upp till arvet från bland andra Gustaf Fröding, Nils Ferlin och Selma Lagerlöf.

Inom en dryg timme når du även stora delar av Värmland, med kultur och magisk natur. Året om. Selma Lagerlöfs Mårbacka, Sliperiet i Borgvik, Glaskogen, Ransäterstämman, Kristinehamns konstmuseum, Rottneros park, Västanå teater, Rackstamuseet och Klässbols linneväveri, är några exempel.

Dagens Karlstad formas av upplevelser, evenemang och möten. Med ett läge mitt emellan Stockholm, Göteborg och Oslo samt bra kommunikationer med såväl buss och tåg som flyg, passar Karlstad perfekt för både mindre tillställningar och större evenemang, konserter och kongresser.

Karlstad är upplevelser. Välj mellan konserter, klubbspelningar, konst, musikaler och opera i världsklass eller spännande idrottsevenemang. Det är nästan alltid något på gång.

Karlstads universitet är ett av landets yngsta och modernaste universitet. Och de närmare 12 000 studenterna sätter naturligtvis sin prägel på staden.

Närliggande projekt: