fbpx

Sländan 8 hyresrätter,
Södertälje

Vårt nya kvarter Sländan 8 växer fram i Norra stadskärnan. Här bor du mellan vetenskapsmuseet Tom Tits och Campus Telge med kort promenadavstånd till kanalen, pendeltåget och centrum.

Nära till allt!

5 minuters promenad till centrum

Busshållplats utanför dörren

Nyproducerat i en av Södertäljes mest attraktiva stadsdelar

Projektfakta
Område: Centrala Södertälje
Ägandeform: Hyresrätter
Bedömd inflyttning: maj/juni 2020
Arkitekt: Wingårdhs
Status: Färdigställt
Uthyrning: För ev lediga lägenheter, besök bostadsförmedlingens hemsida

Områdesbild

Samtliga bilder är visionsbilder och
kan avvika från verkligheten.

Håll dig uppdaterad

_____

Intresseanmälan Sländan #2 hyresrätterLägenheterna

linje_sv

Kvadratsmart boende i en lite smartare stadsdel

I  Sländan 8 bygger vi 1–3:or nära kanalen mellan vetenskapsmuseet Tom Tits, Campus Telge och Södertälje Science Park.

I kvarteret bygger vi välplanerade 1–3:or med en privat innergård där ingen obehörig har möjlighet att ta sig in. Lägenheterna är ljusa, med genomtänkta planlösningar och gedigna materialval. Grundstandarden är hög med bland annat genomgående parkett, diskmaskin och helkaklade badrum med tvättutrustning. Nästan alla lägenheter har dessutom balkong eller uteplats mot kanalen, den grönskande innergården eller mot Tom Tits och Astraparken.

Att bo litet ska inte kännas trångt. Så tänker vi när vi ritar husets mindre lägenheter. För att spara plats och planera smart har vi bland annat utrustat 1:orna med tvättmaskin med torktumlare i badrummet och sovalkov.

Vissa 2:or har dubbla klädkammare/förråd. Några 3:or har ett smart extrarum som kan användas till hemmakontor, barnkammare eller förråd. Ett fåtal större lägenheter har även balkong i två väderstreck.

Exempel på lägenheter

linje_sv

Uthyrning

_____

Förmedling via Bostadsförmedlingen i Stockholm

Uthyrning av lägenheterna i det här projektet hanteras av Bostadsförmedlingen i Stockholm. För att ställa dig i kö anmäler du dig till bostadsförmedlingens bostadskö. Klicka här för att för att komma vidare!

Området

linje_sv

Område under utveckling

Södertälje växer så det knakar. Inte minst i den norra delen av stadskärnan, intill Södertälje kanal. Här planeras det för många nya bostäder samt ett varierat utbud av restauranger, kultur, handel, kontor och levande mötesplatser.

Områdets befintliga parker rustas upp och får genomtänkt belysning för att skapa ännu större trygghet. Under bron planeras en inglasad paviljong för marknader och tillfälliga aktiviteter. Platsen framför entrén till Tom Tits blir en del av gatumiljön, där museets installationer och experiment kan spilla ut och överraska de förbipasserande.

Kajen blir kvarterets hjärta – en inbjudande mötesplats med solstolar, trädäck, gräsytor och uteserveringar. Längs med vattnet anläggs fina gångstråk för hundägarna, joggarna och söndagsflanörerna.

För dig som gillar natur och kultur

Tänk, vilken lycka att bo vid vatten och natur, vandringsleder, klättring, fina fiskevatten och svampskogar på nära håll. Runt om Södertälje finns hela 23 naturreservat, flera av dem når du enkelt genom SL:s bussnät. Tre av reservaten ligger nära kvarteret Sländan. Ett annat populärt utflyktsmål mitt i Södertälje är Torekällberget, där du får uppleva livet på landet som förr i tiden.

Smidiga resvägar
Det är enkelt att ta sig till och från kvarteret Sländan. Strax utanför dörren går flera busslinjer och pendeltågsstationen Södertälje Centrum ligger på cirka 15 minuters promenadavstånd. Ska du till Stockholm city är du framme på cirka 40 minuter med buss eller pendeltåg.

Södertälje kanal – bara två kvarter från Sländan
Ta en tur med s/s Ejdern, världens äldsta fungerande koleldade ångfartyg och tuffa fram över Mälarens böljor till Birka, Adelsö, Drottningholm eller Mariefred. Längs med kanalen finns också Nordens största sluss och Södertäljes fina gästhamn.

Staden med 80 olika språk
Södertälje bjuder på en spännande mix av kultur, nöjen och smaker från hela världen. Här finns allt och lite till för dig som tycker om shopping, teater, konst, kultur och god mat.

Granne med Tom Tits
Bredvid Sländan ligger Tom Tits – ett populärt upplevelsecentrum för stora och små. Här får du lära dig mer om teknikens och naturvetenskapens värld genom att prova på spännande och kluriga experiment.

Galleri

_____