fbpx

Referensprojekt

linje_sv

Tegelslagaren
Vallentuna

Tegelslagaren är ett genomtänkt kvarter i allt från arkitektur till inredning. Kvarteret har en viktig och central plats i området med två små lokaler och en liten park.

Här finns allt från 1–3:or, med betoning på välplanerade 1–2:or.

 

En liten park strax intill

Lokaler i bottenplan som skapar liv i kvarteret

Garage under huset

Laddplatser för elbil

Tak med solceller

PROJEKTFAKTA

 

Område:

 

Åby Ängar

Ägandeform: Hyresrätt
Antal bostäder: 157
Inflyttning: 2018/2019
Arkitekt: ETTELVA Arkitekter
Entreprenör: ED Bygg
Fastighetsägare: SEB Domestica
Miljöcertifiering: Miljöbyggnad Silver

Boendet

linje_sv

Ljusa hem med fina materialval

Lägenheterna är bra planerade med en genomgående hög standard och fina materialval. Nästan alla bostäder har balkong eller uteplats mot den grönskande innergården.

Takhöjden är 2,5 meter, vilket är något högre än standard för att skapa ännu mer ljus och rymd.

På bottenplan finns två mindre lokaler vilket skapar liv och rörelse i kvarteret.

Hus och gård

linje_sv

Arkitektur som knyter an till områdets historia

Namnet Tegelslagaren har inspirerats av områdets dåtida tegelbruk. För att låta vår moderna arkitektur knyta an till historien har vi klätt de två huskropparna med bottenvåningar i tegel och puts ovanför. Fasaderna har även inslag av liggande träpanel som skapar en varierad arkitektur med tidlös prägel.

Den gröna innergården öppnar sig mot sydväst och bjuder på fina grönytor, pergola, grillplats samt en liten lekplats för kvarterets yngsta.

Omgivning

linje_sv

Ett kvarter för de aktiva

Omgivningarna öppnar möjligheter för en aktiv fritid. På gång- och cykelavstånd från kvarteret Tegelslagaren finns bland annat golfbanor, ridhus, gym och simhall samt utomhusbad. I närheten finns även Vallentuna idrottsplats med flera motionsspår, friidrottsanläggning och ishall.

Kommunikationerna är goda med Roslagsbanan och Vallentuna station endast ca 500 meter bort. Härifrån pendlar man enkelt till och från Stockholm, utan att vara beroende av bil.

Hållbarhet

linje_sv

Miljöbyggnad Silver är guld värt

När vi på Magnolia Bostad utvecklar nya bostadsprojekt tar vi stor hänsyn till miljön. Våra hus ska inte bara vara hållbara idag, utan i generationer.

Kvarteret Tegelslagaren klassificeras som Miljöbyggnad Silver, vilket är ett kvitto på att vi tar ett stort ansvar för miljön. Bland annat erbjuder vi laddplatser för elbil. Vi bygger även tak med solceller för att minska fastigheternas miljöpåverkan.

Bilder

linje_sv