Planerad inflytt våren 2023 

Väsjön i Sollentuna

Vill du bo nära staden, men ändå med naturen utanför dörren? Då kommer du att känna dig hemma i Väsjön. Det är en charmig och aktiv stadsdel med skogar, sjöar och skidbackar alldeles inpå knuten. Våra nya kvarter Näckrosen växer fram med strålande läge längs en av Väsjöns levande stadsgator. Här bygger vi bostäder för små och stora familjer kring en grön och lekfull innergård.

Närhet till både stad och natur

Grönskande innergård

Variationsrik och karaktärsfull arkitektur

Projektfakta
Område: Väsjön, Sollentuna
Ägandeform: Hyresrätt
Antal bostäder: 206 bostader
Arkitekter: Magnolia Bostad
Inflyttning: 2023

Det här projektet är en del av projektportföljen i ett samarbete mellan Magnolia Bostad och SBB. Det gemensamma bolaget kommer att utveckla bostäder och samhällsfastigheter för långsiktigt ägande och förvaltning.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Är du intresserad av en bostad?

Anmäl intresse för mer information om projektet.


              

Är du intresserad av en bostad?

Anmäl intresse för mer information om projektet.


              

Området

_____

Mitt i naturnära Väsjön

Välkommen hem! Välkommen ut!

I Väsjön växer en helt ny stadsdel fram. Kommunens vision för området är att skapa en småskalig, variationsrik och naturnära stadsmiljö. För att underlätta vardagspusslet kommer här finnas skolor, förskolor, butiker och all tänkbar service.

Det naturnära läget mellan Törnskogens och Rösjöskogens naturreservat ger unika förutsättningar för ett aktivt vardagsliv. Orientera, promenera, cykla, spela tennis eller spänn på dig pjäxorna och susa ner för pisterna i Väsjöbacken. På gångavstånd finns sjöarna Fjäturen, Snuggan och Rösjön, som till stor del ligger i orörd natur. Den fjärde sjön – Väsjön – blir hjärtat i området med torg, parkstråk och en härlig strandpromenad.

Näckrosen ligger längs Frestavägen som utvecklas till en levande stadsgata. Kvarteret bildar en länk mellan den småskaliga stadsmiljön och den brokiga villabebyggelsen strax intill.

Husen

_____

Tegelkvarter med karaktär

Kvarter inspirerade av staden och naturen  

Kvarterets arkitektur är elegant, stilren och tidlös. Men ändå variationsrik med stor omsorg om detaljer och materialval. Gestaltningen är inspirerad av den klassiska småstaden, där varje trapphus har sin egen särprägel.

Husens färgpalett speglar områdets vackra natur med dova nyanser som för tankarna till himmel, jord, mineral, lera och sand. Klassiska sadeltak med vindskupor och fasadutsmyckningar ger kvarteret karaktär. För att skapa en trygg och välkommande känsla har vi vänt de indragna bostadsentréerna mot gatan och klätt dem med varma naturmaterial som tegel och ek.

Bebyggelsen består av två vridna huskroppar runt en grönskande innergård med privat karaktär. Här finns gott om plats för både lek och gemenskap – för stora och små.

Rendering