fbpx

Hur kan en boll förändra samhället?

Fotboll är en fantastisk sport. Den samlar människor med olika bakgrund, skapar gemenskap och är en väg in i samhället. Det vill vi vara en del av. Därför stöttar vi flick- och damfotbollslag runt om i Sverige med bland annat låneskor, mellanmål och läxhjälp.

För oss räcker det inte med att bara bygga bostäder. Vi vill också vara en aktiv och engagerad kraft på de orter där vi finns. Genom att stödja lagidrott hjälper vi ett stort antal utövare och främjar även mångfald och integration. För att dessutom slå ett slag för jämlikhetsarbetet har vi valt att i första hand rikta vårt stöd till tjejfotbollen.

Idag sponsrar vi lag i hela landet. Ett av dem är Håbo FF:s damlag i Bålsta, där Magnolia Bostad har gått in som huvudsponsor.

”Tack vare bidraget från Magnolia Bostad har vi kunnat värva en oerhört skicklig och engagerad tränare som blåst nytt liv i damlaget. Vi har även fått resurser att genomföra olika aktiviteter till exempel träningsläger, som lett till en växande sammanhållning i laget.”

Eric Rode-Olsen, sponsoransvarig i Håbo FF

Hur blir man en framgångsrik fotbollsspelare?

Louise Schillgard tipsar:

  • Ge 100% på varje träning!
  • Se inte din karriär som ett sprintlopp – tänk långsiktigt och hållbart
  • Omringa dig med spelare som har samma ambitioner
  • Skriv ner dina mål
  • Ha kul!
”Det ska bli superkul att få följa tjejerna under VM i Frankrike!”

Magnolia Bostad är stolta över att vara huvudsponsor till flick- och damverksamheten på Sollentuna FK. Det är en av Sveriges största fotbollsföreningar med drygt 4 200 medlemmar.

Intervju med Louise Schillgard, Chefstränare Dam- och flickfotboll, Sollentuna FK.

Berätta kort om din roll i Sollentuna FK och hur du hamnade där?

Jag är sportchef på damsidan och har hand om hela dam- och flickverksamheten med cirka 700 spelare. Jag blev introducerad till Sollentuna FK av en tidigare medspelare som då jobbade för klubben.

Hur har din spelkarriär sett ut fram tills nu?

Jag kom upp i damallsvenskan som 14-åring i Hammarby och skrev på mitt första heltidskontrakt som 18-åring för AIK. Sedan har jag hunnit representera Rcd Espanyol (Spanien), Linköpings FC, Western Sydney Wanderers FC (Australien), Liverpool FC (England) och Boston Breakers (USA). Under karriären har jag representerat alla flicklandslag och gjort 23 landskamper med damlandslaget.

Sollentuna FK driver ett antal projekt för att få fler att spela fotboll. Berätta mer.

Till exempel anordnar vi drive-in-fotboll för ungdomar på lördagskvällar och öppen träning för ensamkommande flyktingar. Vi driver även det unika insamlingsprojektet Spring för livet, där ungdomar samlar in pengar till utvald välgörenhetsorganisation genom att springa en dag på Sollentunavallen.

På vilket sätt kan du vara en förebild för alla spelare i klubben?

För mig är det viktigt att leva som jag lär. Att kunna dela med mig av både mina med- och motgångar.

Snart drar VM igång, är du peppad och vad tror du om Sveriges utsikter?

Det ska bli superkul att få följa tjejerna under VM i Frankrike. Sverige har alltid bra struktur i sitt försvarsspel och släpper in få mål. Jag tror att de har en bra chans och kan gå långt!

Våra lag

_____