fbpx

Hur kan en boll förändra samhället?

Fotboll är en fantastisk sport. Den samlar människor med olika bakgrund, skapar gemenskap och är en väg in i samhället. Det vill vi vara en del av. Därför stöttar vi flick- och damfotbollslag runt om i Sverige med bland annat låneskor, mellanmål och läxhjälp.

För oss räcker det inte med att bara bygga bostäder. Vi vill också vara en aktiv och engagerad kraft på de orter där vi finns. Genom att stödja lagidrott hjälper vi ett stort antal utövare och främjar även mångfald och integration. För att dessutom slå ett slag för jämlikhetsarbetet har vi valt att i första hand rikta vårt stöd till tjejfotbollen.

Idag sponsrar vi lag i hela landet. Ett av dem är Håbo FF:s damlag i Bålsta, där Magnolia Bostad har gått in som huvudsponsor.

”Tack vare bidraget från Magnolia Bostad har vi kunnat värva en oerhört skicklig och engagerad tränare som blåst nytt liv i damlaget. Vi har även fått resurser att genomföra olika aktiviteter till exempel träningsläger, som lett till en växande sammanhållning i laget.”

Eric Rode-Olsen, sponsoransvarig i Håbo FF

Hur motiverar man unga tjejer till att spela fotboll?

Daniel Roos tipsar:

  • Visa att du tar deras val av idrott på allvar
  • Se till att ha engagerade och välutbildade ledare
  • Arbeta aktivt med att skapa god laganda och gemenskap
”Tillsammans gör vi Bro till en mer levande ort”

När flicklaget 06/07 från Bro IK drar på träningsresa till Spanien i vår är det med matchtröjor från klubbens nya huvudsponsor Magnolia Bostad. Vi är glada över att få vara med att bidra till ett gladare fotbollslag – och ett bättre samhälle.

Intervju med Daniel Roos, utvecklingsansvarig på Bro IK.

Hej Daniel! Berätta om er satsning på tjejfotboll.

För några år sedan drog vi igång ett projekt med syfte att få fler tjejer att börja spela fotboll. Intresset var stort och vi lyckades bilda två flicklag. Idag har vårt flicklag 06/07 växt från cirka tolv till trettiosex spelare och är ett av klubbens största lag.

Varför är det viktigt att engagera sig i just tjejfotboll?

Historiskt har tjejfotbollen skötts med vänsterhanden och varit något man inte brinner för. Det har vi förändrat genom att rekrytera engagerade och välutbildade ledare, som får spelarna att känna att vi tar deras val av idrott på allvar.

Hur skapar ni gemenskap i ert lag?

Vi har till exempel startat ett projekt som vi kallar ”Tillsammansheten”, där vi aktivt arbetar för att alla våra spelare ska må bättre – både på och utanför fotbollsplanen. Bland annat anordnar vi träningsläger, övernattningscuper och andra aktiviteter som stärker gruppen och skapar fina gemensamma minnen.

På vilket sätt stöttar Magnolia Bostad er verksamhet?

Magnolia Bostad har gått in som huvudsponsor för vårt flicklag 06/07. Tack vare deras bidrag kan vi till exempel se till att alla våra spelare får åka med på träningsläger, oavsett vilka ekonomiska resurser man har hemma.

Vad har Bro IK och Magnolia Bostad gemensamt?

Vi har ett brinnande samhällsengagemang och vill göra skillnad. Med fotbollen som medel kan vi tillsammans utveckla Bro till en mer levande ort.

“Ge 100 % på varje träning”

Magnolia Bostad är stolta över att vara huvudsponsor till flick- och damverksamheten på Sollentuna FK. Det är en av Sveriges största fotbollsföreningar med drygt 4 200 medlemmar.

Intervju med Louise Schillgard, Chefstränare Dam- och flickfotboll, Sollentuna FK.

Berätta kort om din roll i Sollentuna FK och hur du hamnade där?

Jag är sportchef på damsidan och har hand om hela dam- och flickverksamheten med cirka 700 spelare. Jag blev introducerad till Sollentuna FK av en tidigare medspelare som då jobbade för klubben.

Hur har din spelkarriär sett ut fram tills nu?

Jag kom upp i damallsvenskan som 14-åring i Hammarby och skrev på mitt första heltidskontrakt som 18-åring för AIK. Sedan har jag hunnit representera Rcd Espanyol (Spanien), Linköpings FC, Western Sydney Wanderers FC (Australien), Liverpool FC (England) och Boston Breakers (USA). Under karriären har jag representerat alla flicklandslag och gjort 23 landskamper med damlandslaget.

Sollentuna FK driver ett antal projekt för att få fler att spela fotboll. Berätta mer.

Till exempel anordnar vi drive-in-fotboll för ungdomar på lördagskvällar och öppen träning för ensamkommande flyktingar. Vi driver även det unika insamlingsprojektet Spring för livet, där ungdomar samlar in pengar till utvald välgörenhetsorganisation genom att springa en dag på Sollentunavallen.

På vilket sätt kan du vara en förebild för alla spelare i klubben?

För mig är det viktigt att leva som jag lär. Att kunna dela med mig av både mina med- och motgångar.

Hur blir man en framgångsrik fotbollsspelare?

Louise Schillgard tipsar:

  • Ge 100% på varje träning!
  • Se inte din karriär som ett sprintlopp – tänk långsiktigt och hållbart
  • Omringa dig med spelare som har samma ambitioner
  • Skriv ner dina mål
  • Ha kul!

Våra lag

_____