Kajkvarteren
Kajkvarteren Sundsvall

Strålande läge och granne med vattnet

På Norra kajen, där Beijers tidigare hade sin bygghandel, utvecklar Magnolia Bostad nu sex hemtrevliga bostadskvarter. Här bor du alldeles intill vattnet med bara ett par minuters promenad till Sundsvalls centrum.

 

 

Genomfört
Område
Norra Kajen, Sundsvall
Visa på karta
Ägandeform
Hyresrätter
Antal bostäder
Kv 7 & 8 består av 360 lägenheter
Storlekar
1–4 rok
Bedömd inflyttning
Kv 7 & 8 inflyttat 2022.
För allmän intresseanmälan till projektet, klicka på länk ovan. Visionsbilder: Heimstaden
Planering

Förberedelser inför byggstart pågår

Byggstart

Spaden i backen, nu börjar vi bygga

Uthyrningsstart

Nu släpper vi lägenheterna – hitta din drömbostad

Uthyrning pågår via Heimstaden
Inflyttning

Välkommen hem till dig!

Centralt läge med bra kommunikationer

Vår nya stadsdel växer fram i den västra delen av Norra Kajen, strax nordost om Stenstaden – där Selångersån mynnar i Sundsvallsfjärden. Här planerar vi ca 900 lägenheter fördelat på sex kvarter. Läget är minst sagt centralt, med 3 minuters promenadväg till Sundsvalls centrum. Kommunikationerna med buss är goda och det är även nära till E4:an, för dig som ska ut på vägarna.

Kvarterens hus ramar in de gröna innergårdarna, med entréer som möter gatan. Arkitekturen har varierande höjd och material som skapar en levande stadsmiljö. I mitten av området kommer kommunen att anlägga ett torg. Hela området beräknas vara klart under 2027.

Våra kvarter

  • Kvarter 7 och 8 (Pollaren och Lastkajen) Färdigställt och inflyttat. Totalt 360 lägenheter och som  ägs och förvaltas av fastighetsbolaget Heimstaden. Läs mer om lägenheterna på Heimstadens egen projekthemsida.
  • Kvarter 5: Vid Heffners allé, cirka 200-240 hyresrätter och planerad byggstart under 2025.
  • Kvarter 1: Höghus i närheten av gamla E4 med lägenheter och parkeringsgarage. Planerad byggstart 2025.
  • Kvarter 2 och 3: västra delen och de sista kvarteren i området. Bedömd produktionsstart 2025 respektive 2026.

Stolt sponsor av Sundsvall DFF

Klicka på länken nedan för att läsa mer om vårt engagemang för svensk tjej- och damfotboll. Ladda också gärna ned fotbollsrapporten där vi har låtit våra klubbar komma till tals och berätta om sin vardag och sina behov.

Läs mer

Är du intresserad av en bostad?

Anmäl intresse för mer information om projektet. Genom att fylla i dina uppgifter nedan så godkänner du även att Magnolia Bostad delar dessa uppgifter med ansvarig bostadsuthyrare. Vill du flytta in redan 2022 behöver du anmäla intresse direkt till Heimstaden som äger och förvaltar de första två kvarteren. Se länk ovan.