Råbylund
Råbylund Lund

Välkommen till Råbylund

I Sydöstra Lund, som en del av en ny stadsdel utvecklar Magnolia Bostad, för Heimstaden, ett stort antal flerbostadshus i en varierad kvartersstruktur med cirka 780 lägenheter, allt från ettan på 24 kvm till femman på 112 kvm. Södra Råbylund, som området heter har fått namn efter byarna Stora och Lilla Råby, alldeles i närheten. Fastigheterna gränsar norrut till Dalbyvägen och i väster till Sydöstravägen.

Pågående
Område
Råbylund, Lund
Visa på karta
Ägandeform
Hyresrätter
Planerad inflyttning
Etapp 1: 2023
Antal bostäder
Ca 780
Etapper
5 etapper (etapp 1 ca 200 lgh)
Antal rum
1–5 rok
Storlekar
24–112 kvm
Projektet ägs och förvaltas av Heimstaden. För att läsa mer och anmäla intresse, besök deras hemsida.

Med plats för fritid och friluftsliv

I sydöstra Lund, som en del av en ny stadsdel uppför vi ett stort antal flerbostadshus i en varierad kvartersstruktur. Södra Råbylund, som området heter har fått namn efter byarna Stora och Lilla Råby alldeles i närheten. Fastigheterna gränsar norrut till Dalbyvägen och i väster till Sydöstravägen.

Här uppförs ca 780 hyresrätter i tolv olika byggnader med närhet till skolor och annan service. Lägenheternas storlek varierar från den lilla ettan på ca 24 kvadratmeter till den stora femman på 112 kvadratmeter. Oavsett ålder, familj- och livssituation hittar du din favorit för ett okomplicerat boende.

  • Nära till skolor och service
  • Finns lägenheter för den lilla och stora familjen
  • Bekvämt boende

Bo både snyggt och bekvämt

Lägenheterna är ljusa, moderna och fullt utrustade med diskmaskin, mikrovågsugn, tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin. Det finns gott om förvaring och funktionella arbetsytor. Merparten av lägenheterna har integrerade förråd.

Till nästan samtliga lägenheter kommer det finnas balkong eller uteplats, utom de allra minsta lägenheterna, som har ”fransk balkong”. De möblerbara balkongerna får generösa fönsteröppningar och fönsterdörrar.

Planering

Förberedelser inför byggstart pågår.

2019
Byggstart

Spaden i backen, nu börjar vi bygga.

2020
Uthyrningsstart

Nu släpper vi lägenheterna – hitta din drömbostad.

Inflyttning

Välkommen hem till dig!

Etapp 1 2023

Gårdar för Sällskapsliv

Området kommer att präglas av stora, väl genomtänkta gårdar för sällskapsliv och som samlande punkt mitt i området, ett allmänt parkområde. Vissa av gårdarna kommer ha gemensamma uteplatser och mindre lekplatser.

Biltrafiken inom området kommer att vara begränsad med tillfarter till ett antal underjordiska parkeringsgarage från omslutande gator. Ett antal markparkeringar förekommer. Parkeringsgaragen under tre av kvarteren kommer att förse hela området med bil – cykel, och annan nyttoparkering. Bor man i något av kvarteren med underbyggda garage, tar man bekvämt hiss eller trappa direkt upp till sin lägenhet. För övriga kvarter är parkeringsgaragen inom mycket kort gångavstånd.

Ta dig runt med cykel

Cykel- och gångstråken genom området kommer att bli dominerande. Framförallt det nord-sydliga stråket med tunnelförbindelse norrut mot Linero och med Fossilparken och Råbysjön som mål i söder. Genom området är detta stråk utformat som en allé som passerar parkområdets östra sida. Cykelstråken förbinds med Lunds övriga stråk mot centrala Lund och med möjlighet att nå flera av stadens rekreationsområden inom 20-minuters cykeltur.

Stolt sponsor av Lunds BK

Klicka på länken nedan för att läsa mer om vårt engagemang för svensk tjej- och damfotboll. Ladda också gärna ned fotbollsrapporten där vi har låtit våra klubbar komma till tals och berätta om sin vardag och sina behov.

Läs mer