fbpx

Hur kan en boll förändra samhället?

Nyhet

linje_sv

Hur kan en boll förändra samhället?

 

Tisdagen den 4 juni bjöd vi in till ännu ett spännande frukostseminarium i vår lobby på Sturegatan 6 i Stockholm. Som stolt sponsor till tjej- och damfotboll runt om i Sverige gav vi ordet till Sevana Ghadimi, CSR-ansvarig på Svenska Fotbollsförbundet samt grundare av Ronjabollen. Hon föreläste om fotboll som en väg till demokrati, jämställdhet och integration.

För 15 år sedan startade Sevana Ronjabollen – ett projekt som får unga tjejer i resurssvaga områden att börja spela fotboll. Syftet är att ge tjejerna en meningsfull fritid och få dem att känna sig sedda, accepterade och aktiverade. Fotbollen skapar gemenskap och blir en väg in i samhället.

Ronjabollen är helt gratis och öppen för alla. Förutom att man spelar fotboll tillsammans har man även gemensamma värderingsövningar samt pratar om mänskliga rättigheter och jämställdhet.
Vi på Magnolia Bostad stödjer Ronjabollen sedan flera år tillbaka.

”Magnolia Bostads stöd betyder väldigt mycket för oss. Dels rent ekonomiskt, men även genom att vi får möjlighet att berätta om vår verksamhet för människor vi annars hade haft svårt att nå. I somras fick jag till exempel genom Magnolia Bostad möjlighet att berätta om Ronjabollen på Almedalsveckan”, säger Sevana.

2018 tilldelades Ronjabollen Arvfondens utmärkelse “Årets Guldkorn” i kategorin barn.

Håll dig uppdaterad!

Få mer information från Magnolia Bostad: