Föreställningen,
Norrköping

Bara ca 4 km söder om centrala Norrköping växer en ny stadsdel fram – gröna, sköna Björkalund. Här bygger vi ett hemtrevligt och klimatsmart kvarter med 1–3:or för alla som vill bo granne med naturen.

Nära naturen

Hållbara materialval

Bara 10–15 minuter med cykel till Norrköpings stadskärna

Projektfakta
Område: Björkalund
Ägandeform: Hyresrätter
Antal bostäder: 116
Storlekar: 1-3 rok, 24-60 kvm
Bedömd inflyttning: 2021/2022

Uthyrning pågår
Heimstaden är förvaltare och ansvarig för uthyrning. Läs mer på deras hemsida 

Samtliga bilder är visionsbilder och
kan avvika från verkligheten.

Området

_____

Björkalund – en urban stadsdel med skogen som granne

Söder om Vrinnevisjukhuset utvecklas nya Björkalund med plats för ca 500 nya bostäder. Området kommer att ha en blandning av villor, radhus, parhus, kedjehus och flerfamiljshus. På sikt planeras även förskola, skola, affärer och annan service. Björkalund blir en urban stadsdel nära skogen med Norrköpings stadskärna på bekvämt cykelavstånd. Framöver planeras även spårväg till området.

Hjärtat i området är allén – en självklar mötesplats för alla Björkalundsbor. Genom att bygga husen, parkerna och lekplatserna i närheten till vägen skapas ett levande gaturum.

I Björkalund bor du med naturen alldeles utanför dörren. Ekdungar, parker, öppna ängar och skog så långt ögat når. Genom området ringlar en porlande bäck med mindre dammar som tar upp dagvattnet. Både hållbart och vackert.

För dig som söker en aktiv fritid finns Vrinneviskogen runt knuten med utegym och motionsspår. Avsluta träningspasset med ett svalkande dopp i Ensjön.

Lägenheterna

_____

Hem att trivas i

I Föreställningen finns allt från kvadratsmarta 1:or om 24 kvadrat, 2:or på 40 kvm med bra förvaring till välplanerade 3:or om 60 kvadrat. Alla lägenheter har balkong eller uteplats.

Köken är inredda med vita luckor från Marbodal och vitvaror från Bosch. I de mindre lägenheterna finns kombinerad kyl/frys och smalare diskmaskin, för att spara plats. Badrummen är helkaklade med glasad duschvägg och handdukstork. En smart kombimaskin med tvättmaskin och torktumlare i ett, spar plats i badrummet.

Samtliga rum har genomgående ekparkett och ljusa väggar, vilket bidrar till ett fint ljusflöde och en bra grund för att komplettera med allt som är du och göra det till ditt hem. Fönsterbänkar i natursten bidrar med finess. Praktiskt och lättstädat med klinker i hall och genomtänkt hallförvaring. 3:orna har dessutom ett rymligt förråd.

Hållbarhet

_____

Hus med omtanke om naturen – och dig

Trä är ett fantastiskt byggmaterial. Inte nog med att det ger vackra fasader som är enkla att underhålla. Det är dessutom ett förnybart och miljövänligt alternativ. Därför har vi valt att bygga kvarterets hus med trästomme och träpanel.

Lokalt engagemang

_____

Stolt sponsor av flick- och damfotboll i Norrköping

Kort om Lindö FF
Lindö FF bildades 1972 och har runt 900 medlemmar, cirka 550 aktiva spelare och 170 ledare. Klubbens ambition är att fostra och utveckla fotbollsspelare för Norrköpings bästa.

Under parollen ”Mer än bara fotboll” har Lindö FF skapat en samlingspunkt för gemenskap där ungdomar i alla åldrar är välkomna. Vi är stolta över att stötta en fotbollsklubb som gör skillnad i samhället.

Läs mer om vårt engagemang inom svensk flick-och damfotboll på magnoliabostad.se/fotboll

Håll dig uppdaterad

_____

Uthyrning pågår

Heimstaden är förvaltare och ansvarig för uthyrning av hyresrätterna i Föreställningen. Läs mer om projektet på deras hemsida.

Galleri

_____