På området för gamla Slottsfabriken på Kungsgatan uppför Magnolia Bostad kvarteret Senapsfabriken.

Projekt

linje_sv

Senapsfabriken #2 södra
Uppsala

Senapsfabriken Uppsala
Område: Kungsängen
Ägandeform: Hyresrätt
Arkitekt: Sweco Architects
Antal bostäder: 326
Förvaltning och uthyrning: Heimstaden
Bedömd inflyttningsstart: Från Q3 2021
Status: Under produktion

.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten

På området för gamla Slottsfabriken på Kungsgatan uppför Magnolia Bostad kvarteret Senapsfabriken i olika etapper.

Vårt nya kvarter ligger i Kungsängen, i Uppsalas södra del. Det är en stadsdel som omvandlas från industriområde till levande bostadsområde. Här är det promenad- och cykelavstånd till det mesta. 

Senapsfabriken #2 södra har 326 hyresrätter om 1–4 rum och kök i storlekarna 28–82 kvm.

Uthyrning
Lägenheterna förmedlas och förvaltas av Heimstaden. Anmäl ditt intresse till projektet redan nu. Planerad inflyttning från hösten 2021.

Kungsängen, ett nytt område i centrala Uppsala

Senapsfabriken ligger i Uppsalas södra del, i stadsdelen Kungsängen, en stadsdel som nu genomgår en förvandling från industriområde till attraktivt bostadsområde centralt i Uppsala.

Från Senapsfabriken är det promenadavstånd till resecentrum och kommer du med bil är det nära till och från E4:an. Från resecentrum har du 40 minuter till Stockholm och nära till Arlanda om du ska resa ännu längre bort.

Hållplatser för stads- och regionbussar finns på nära håll och du har det mesta på cykelavstånd i denna cykelstad.

Till själva centrum med allt du önskar i form av restauranger, gallerior, konserthus, stadsteater, universitet och caféer är det endast 1 kilometer.

Fyrisån har de senaste åren rustats upp med vackra promenadstråk och bryggor, dit är det endast en kort promenad på 10 minuter. Vid Hamnspången i höjd med Strandbodkilen finns en gång- och cykelbro som gör att du enkelt tar dig över till andra sidan ån mot Stadsparken, Akademiska sjukhuset och Studenternas IP.

Närmaste park är Mjölnarparken, en liten park med gräsmattor och rabatter. Lite längre bort, 10 minuters promenad från Senapsfabriken, hittar du Anna Petrus park, en härlig park där det finns plats för bland annat parkour och skateboard.

Runt om Uppsala finns många fina naturområden och flera intressanta utflyktsmål som Gamla Uppsala och Linnés Hammarby.

Galleri

linje_sv

Historia

linje_sv

Senapsfabriken har en historia som går tillbaks till 1919

Då bildades AB Upsala Ättiksfabrik och tillverkningen bestod då av ”Kungsättika” och ”Slottssenap”. Senapen dominerade snart både företagets produktion och försäljning.

1967 flyttades tillverkningen från de gamla lokalerna till en ny fabriksbyggnad mellan Kungsgatan och järnvägen.

Uppsala Sidenväverier AB, som ingick i samma koncern som AB Upsala Ättiksfabrik, var ett framgångsrikt företag. 1947 expanderade verksamheten och då uppfördes en stor, modern och rationell fabriksbyggnad mellan Kungsgatan och järnvägen. När företaget var som störst hade man 250 anställda och var en av Uppsala större industrier. Under 60-talet blev konkurrensen för svår och 1971 lades företaget ner.

Under några år användes Upsala Sidenväveriers byggnad av Slotts intilliggande fabrik och revs sedan i slutet av 80-talet i samband med Slotts utvidgning. Hela Slotts verksamhet flyttades då till de ombyggda och utvidgade lokalerna mellan Kungsgatan och järnvägen.

Fram till 2008 tillverkades bland annat senap och ketchup i fabrikslokalerna. Under andra kvartalet 2008 bedömde dåvarande ägare Unilever Norden att Uppsalafabriken inte längre var kostnadseffektiv och tillverkningen i Uppsala lades ned.

Upsala Sidenväveriers nya fabrik vid Kungsgatan 1947.
Källa: Uppsala industriminneförening / Foto: Kilvén foto
Upsala Sidenväveri
Anmäl ditt intresse:
Klicka här!

Uppsala

linje_sv

En levande stad
i konstant utveckling
Uppsala Konsert & Kongress

Bara 38 minuter från Stockholm och 18 minuter från Stockholm Arlanda Airport hittar du Uppsala – en av Sveriges fyra storstäder, med småstadskänsla och personlighet kvar.

Uppsala är en av Sveriges äldsta städer. Den kallades för Östra Aros fram till 1200-talet då namnet Uppsala tog över. Idag är Uppsala världskänd bland annat för sina universitet, sin magnifika domkyrka och arvet efter Carl von Linné.

Uppsala är en charmig stad med mycket att erbjuda. Här finns Uppsala domkyrka som är Skandinaviens största och högsta kyrka. Uppsala slott där många avgörande händelser i den svenska historien har utspelat sig.

Uppskattar du grönska och vackra trädgårdar kan du njuta av den fina Linnéträdgården och Botaniska trädgården.

För dig som gillar teater och musik finns Uppsala Konsert & Kongress som är en mötesplats med design och akustik i världsklass. Från den sjätte våningen har man en storslagen utsikt över hela Uppsala.

Konstscenen i Uppsala är färgstark och mångskiftande. Staden ståtar med ett fint konstmuseum och många spännande gallerier. Här finns även konstnären Bror Hjorths fina hus att besöka.

Det finns många charmiga butiker i de kullerstenbelagda kulturkvarteren eller längs med den populära gågatan i city. Med buss tar du dig enkelt till flera köpcentrum belägna runt om i Uppsala.

Stadens grönområden kan du upptäcka till fots eller på cykel. Det finns gott om spår och vandringsleder för den som tycker om att promenera, springa eller cykla i skön och lugn natur.

Runt om Uppsala finns flera friluftsområden där du kan bada, fiska, fågelskåda eller paddla kanot. På vintern plogas skridskoslingor och skidspår prepareras.

Du som vill paddla kanot eller kajak har många möjligheter, de uppländska kanotlederna är lättpaddlade och säkra.

Är du golffantast så finns ett brett utbud av anläggningar, inom 40 minuters bilkörning hittar du allt från enklare Pay-and-Play till banor i toppklass.

Intresseanmälan till projektet. (Observera att detta endast är en intresseanmälan för mer information om projektet.)

Få mer information från Magnolia Bostad

Anmäl dig här:


         

Intresseanmälan till projektet. (Observera att detta endast är en intresseanmälan för mer information om projektet.)

Få mer information från Magnolia Bostad

Anmäl dig här:

Närliggande projekt: