Ångloket
Välkommen på visning

Uthyrning pågår! Se bostadsväljare här eller läs mer nedan.

Ångloket Knivsta

Hyresrätter med centralt och stationsnära läge

Välkommen till kvarteret Ångloket i centrala Knivsta. Här bygger vi 412 nyproducerade bostäder med inflyttning från oktober 2023. Bara några minuter från ditt nya hem ligger Knivsta centrum och tågstationen. Härifrån pendlar du smidigt till Uppsala eller Stockholm, och ska du vidare ut i världen når du Arlanda på bara 8 minuter.

Under uthyrning
Område
Ängby, Knivsta
Visa på karta
Ägandeform
Hyresrätter
Antal bostäder
412
Arkitekt
OWC
Bedömd inflyttning
Från oktober 2023 fram till februari 2025
Samtliga bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten

Anmäl ditt intresse för en lägenhet

I bostadsväljaren nedan får du en överblick över aktuella hus och lägenheter. Just nu går det enbart att anmäla intresse för hus C, D och E. När du anmäler intresse för din specifika lägenhet i bostadsväljaren kommer du att slussas vidare till Holmströmgruppens hemsida och bli ombedd att skapa ett konto via “Mina sidor” för att gå vidare i processen att slutföra din intresseanmälan. Blir du aktuell för en lägenhet kommer Holmströmgruppen att kontakta dig.

Visning
Välkommen på öppen visning onsdag 31 maj kl 17-18. Ingen föranmälan behövs. Se vägbeskrivning för hur du lättast hittar till lägenheten om du kommer till fots, via tåg eller bil. Adressen Lidängsgatan är inte sökbar på kartor ännu.

Kontaktinformation
Lägenheterna förmedlas via Holmströmgruppen
Telefon: 08-660 94 00
E-post: uthyrning@holmstromgruppen.se

 

Planering

Förberedelser inför byggstart pågår

Byggstart

Spaden i backen, nu börjar vi bygga

Uthyrningsstart

Hus C, D och E

11 maj 2023
Inflyttning

Välkommen hem till dig!

Från oktober 2023

Välkomnande och gröna innergårdar

Ånglokets kvartersbebyggelse omgärdar gröna innergårdar med rik växtlighet. Gårdarna är dels släntade, dels terrasserade och både slänter och terrasser är klädda med marktäckande buskar och knähögt darrgräs. I slänter och terrasser är breda stentrappor anlagda som kopplar de övre gårdsnivåerna till de lägre. Utmed trapporna och infogade i terrasserna återfinns fina vistelserum för de boende. Dessa är möblerade med stilrena bänkar och bord samt bekväma solbänkar för varma sommardagar.

Även de lägre och fint grusade gårdarna är möblerade. Här är sittgrupperna placerade intill behagliga perenner och buskar. På den lägre gården i kvarter 1 leker barnen i lektåget, inbäddat i fallskyddande mjukflis, medan de vuxna i kvarter 2 samlas kring utomhusgrillen för att förbereda den gemensamma grillfesten.

Mellan kvarteren löper ett brett och stensatt gångstråk som via rymliga trappor sammankopplar de bägge lokalgatorna Lidängsgatan och Torpängsgatan – vi kallar stråket Paradgatan.

 

Funktionella, ljusa och hemtrevliga lägenheter

Kvarteret Ångloket har bostäder för alla smaker i varierade storlekar, från 1 rok på 25 kvm till 3,5 rok om 84,5 kvm. I stort sett samtliga lägenheter har balkong eller terrass.

Lägenheterna är välplanerade och yteffektiva med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt goda förvaringslösningar. Generösa fönsterpartier med låga bröstningar släpper in mycket dagsljus, ger fina utblickar och skapar en rymlig atmosfär. Under den varmare delen av året erbjuder de väl tilltagna balkongerna och terrasserna mysig utevistelse. Lägenheterna håller hög standard och finish med genomgående vitpigmenterad ekparkett, badrum med golv i klinker och kaklade väggar. De eleganta och moderna köken är ljusgrå med takanslutning och stänkskydd i samma kulör som luckor. De låga bröstningarnas vackra fönsterbänkar i grå natursten inbjuder även till att krypa upp och titta ut.

 

Kom närmare

I kvarteret Ångloket har du promenadavstånd till Knivsta centrum med butiker, caféer, restauranger, kultur, shopping, service, skolor och omsorg. Samtidigt bor du nära vacker natur med svampskogar och skidleder. Genom kommunen slingrar sig även Upplandsleden som bjuder på varierad vandring genom skog och öppna marker.

Knivsta har dessutom ett strålande pendlarläge. Bara några få minuter från din port ligger Knivsta station och härifrån tar det endast 8 min till Arlanda, 10 min till Uppsala och ca 30 min till Stockholm C.

”Kvarteret Ångloket präglas av färggranna hus i tegel och puts med livfulla taklandskap som omgärdar gröna terrasserade innergårdar. Tidlös arkitektur i modern tappning med fokus på goda boendekvaliteter såväl inne som ute.”

Amir Aman, OWC Arkitekter AB

Det här kan du se fram emot

Närhet till naturen, centrum och kommunikationer

Ljusa och hemtrevliga lägenheter med generösa fönsterpartier

Grönskande innergård

Frågor och svar

Vad kostar det att hyra en lägenhet?

Finns det hiss?

Har alla lägenheter balkong?

Vad är det för takhöjd i lägenheten?

Har man förvaringsutrymme i lägenheten?

Var kan man parkera cykel och förvara den säkert?

Får man ha husdjur?

Finns det tvättstuga?

Hur långt är det till närmaste matbutik och restauranger?

Var ligger närmaste skola och förskola?

Kan jag få mått på lägenheten?

Vilka är Magnolia Bostad?

Uthyrningsansvarig

Välkommen att kontakta Holmströmgruppen för frågor om uthyrningen.

Välkommen på visning

Välkommen på öppen visning onsdag 31 maj kl 17-18. Ingen föranmälan behövs.

Se vägbeskrivning för hur du lättast hittar till lägenheten om du kommer till fots, via tåg eller bil. Adressen Lidängsgatan är inte sökbar på kartor ännu.

Är du intresserad av en bostad?

Anmäl intresse för mer information om projektet.