Ångloket
Visning 16/5, 23/5
Bo på bästa pendlarläge!
Nu har vi släppt fler lägenheter – förstahandskontrakt med tillträde direkt eller från maj, augusti och september.
Hitta ditt drömhem i bostadsväljaren.
Ångloket Knivsta

Alltid nära hem

Nästa resa är aldrig långt bort om du bor i kvarteret Ångloket, vare sig du tar tåget till jobbet, promenerar till centrum eller tar flyget från Arlanda ut i världen. Men det viktigaste är ändå att det alltid är nära hem. Hem till din nya lägenhet, på bästa pendlarläge mellan Uppsala och Stockholm. Hitta din drömlägenhet via bostadsväljaren nedan eller anmäl intresse för projektet för information om kommande etappsläpp.

Inflyttningsklar
Område
Ängby, Knivsta
Visa på karta
Ägandeform
Hyresrätter
Uthyrning etappvis
Lägenheterna släpps etappvis, just nu pågår uthyrning av hus B, K och F.
Antal bostäder
412
Arkitekt
OWC Arkitekter
Bedömd inflyttning
Från oktober 2023 fram till februari 2025
Samtliga bilder är visionsbilder som kan avvika från verkligheten

Anmäl ditt intresse för en lägenhet – förstahandskontrakt

Lägenheter tilldelas i turordning efter “först till kvarn-principen” och uthyrning sker etappvis. Se bostadsväljaren nedan för lediga lägenheter. Hitta din drömbostad direkt i bostadsväljaren.
Visning

Välkommen till vår visningslägenhet kl 17-18  i hus C på Lidängsgatan 8E. Ingen föranmälan krävs. Se vägbeskrivning för hur du lättast hittar till lägenheten.

Datum: 16/5, 23/5

Varmt välkommen!

Kontaktinformation
Lägenheterna förmedlas via Holmströmgruppen
Telefon: 08-660 94 00
E-post: uthyrning@holmstromgruppen.se

 

Planering

Förberedelser inför byggstart pågår

Byggstart

Spaden i backen, nu börjar vi bygga

Uthyrningsstart

Mars 2024 hus F. Feb 2024 hus K. Dec 2023 hus B. Sep 2023 hus A. Maj 2023 Hus C, D och E.

Inflyttning

C, D, E: okt och nov 2023. A: feb 2024. Hus B: Maj 2024. Hus K: Aug 2024. Hus F: Sept 2024.

Gårdar för avkoppling, gemenskap och lek

Så här beskriver vår arkitekt Amir Aman från OWC Arkitekter de fina gårdarna:

– Ånglokets kvartersbebyggelse omgärdar gröna innergårdar med rik växtlighet. Gårdarna är dels släntade, dels terrasserade och både slänter och terrasser är klädda med marktäckande buskar och knähögt darrgräs. I slänter och terrasser är breda stentrappor anlagda som kopplar de övre gårdsnivåerna till de lägre. Utmed trapporna och infogade i terrasserna återfinns fina vistelserum för de boende. Dessa är möblerade med stilrena bänkar och bord samt bekväma solbänkar för varma sommardagar.

Även de lägre och fint grusade gårdarna är möblerade. Här är sittgrupperna placerade intill behagliga perenner och buskar. På den lägre gården i kvarter 1 leker barnen i lektåget, inbäddat i fallskyddande mjukflis, medan de vuxna i kvarter 2 samlas kring utomhusgrillen för att förbereda den gemensamma grillfesten.

Mellan kvarteren löper ett brett och stensatt gångstråk som via rymliga trappor sammankopplar de bägge lokalgatorna Lidängsgatan och Torpängsgatan – vi kallar stråket Paradgatan.

 

Stilrent och skandinaviskt

Kvarteret Ångloket har bostäder för alla smaker i varierade storlekar, från 1 rok på 25 kvm till 3,5 rok om 84,5 kvm. I stort sett samtliga lägenheter har balkong eller terrass.

Lägenheterna är välplanerade och yteffektiva med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt goda förvaringslösningar. Generösa fönsterpartier med låga bröstningar släpper in mycket dagsljus, ger fina utblickar och skapar en rymlig atmosfär. Under den varmare delen av året erbjuder de väl tilltagna balkongerna och terrasserna mysig utevistelse. Lägenheterna håller hög standard och finish med genomgående vitpigmenterad ekparkett, badrum med golv i klinker och kaklade väggar. De eleganta och moderna köken är ljusgrå med takanslutning och stänkskydd i samma kulör som luckor. De låga bröstningarnas vackra fönsterbänkar i grå natursten inbjuder även till att krypa upp och titta ut.

 

Kom närmare

I kvarteret Ångloket har du promenadavstånd till Knivsta centrum med butiker, caféer, restauranger, kultur, shopping, service, skolor och omsorg. Samtidigt bor du nära vacker natur med svampskogar och skidleder. Genom kommunen slingrar sig även Upplandsleden som bjuder på varierad vandring genom skog och öppna marker.

Knivsta har dessutom ett strålande pendlarläge. Bara några få minuter från din port ligger Knivsta station och härifrån tar det endast 8 min till Arlanda, 10 min till Uppsala och ca 30 min till Stockholm C.

”Kvarteret Ångloket präglas av färggranna hus i tegel och puts med livfulla taklandskap som omgärdar gröna terrasserade innergårdar. Tidlös arkitektur i modern tappning med fokus på goda boendekvaliteter såväl inne som ute.”

Amir Aman, OWC Arkitekter

Det här kan du se fram emot

Närhet till naturen, centrum och kommunikationer

Ljusa och hemtrevliga lägenheter med generösa fönsterpartier

Grönskande innergård

Frågor och svar

Vad kostar det att hyra en lägenhet?

Finns det hiss?

Har alla lägenheter balkong?

Vad är det för takhöjd i lägenheten?

Har man förvaringsutrymme i lägenheten?

Var kan man parkera cykel och förvara den säkert?

Får man ha husdjur?

Finns det tvättstuga?

Hur långt är det till närmaste matbutik och restauranger?

Var ligger närmaste skola och förskola?

Kan jag få mått på lägenheten?

Vilka är Magnolia Bostad?

Uthyrningsansvarig

Välkommen att kontakta Holmströmgruppen för frågor om uthyrningen.

Visning

Välkommen till vår visningslägenhet kl 17-18  i hus C på Lidängsgatan 8E. Ingen föranmälan krävs. Se vägbeskrivning för hur du lättast hittar till lägenheten.

Datum: 16/5, 23/5

Varmt välkommen!

Är du intresserad av en bostad?

Anmäl intresse för mer information om projektet.