fbpx

Gyllehemmet, Borlänge

I hjärtat av Borlänge bygger vi Gyllehemmet – en samhällsfastighet med trygghetsbostäder samt lokaler för vård- och omsorgsboende, förskola, dagverksamhet och hemtjänst. Utanför dörren finns gemensamma gårdsytor med odlingslådor, promenadstråk, lekplats och grill. En grön oas för gemenskap över generationsgränserna. Inflyttning är planerad till 2022

Bara 2 km till Borlänge centrum

Goda kommunikationer

Gröna gårdsytor med odling, lekplats och grill

Gemensamma funktioner som storkök och gym

Projektfakta

Område: Borlänge
Ägandeform: Vård- och omsorgsboende, trygghetsboende, hemtjänst och dagverksamhet samt förskola

Borlänge kommun

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

För mer information och
intresseanmälan besök:
sbbnorden.se/gyllehemmet

Huset och lägenheterna

_____

En plats där generationer möts

Gyllehemmet samlar flera av kommunens verksamheter under samma tak. Platsen växer fram till ett välkomnande kvarter för alla åldrar – unga och gamla i en härlig mix. På den lummiga innergården möts människor över generationsgränserna. Påtar i odlingslådorna, spelar fotboll eller dukar upp till grillfest. Till huset hör även ett gemensamt storkök. Äldreboendet har dessutom en spa-avdelning med gym och bastu. Det kallar vi vardagslyx!

Kvarterets arkitektur och byggnadshöjd samspelar med intilliggande bebyggelse. Hur är lägenheterna – Rymliga, stora fönster, högt i tak, gemensamhetsutrymmen?

Området

_____

Allt du behöver finns på nära cykelavstånd

Kvarteret växer fram ca 2 km söder om Borlänge centrum, nära till buss och riksväg 70. Härifrån är det enkelt att promenera och cykla dit du ska. För att uppmuntra till klimatsmarta resor planerar vi gott om cykelparkeringar under tak. Vad kan vi säga mer om området?