fbpx

Gyllehemmet, Borlänge

I hjärtat av Borlänge bygger vi Gyllehemmet – en samhällsfastighet med trygghetsbostäder samt lokaler för vård- och omsorgsboende, förskola, dagverksamhet och hemtjänst. Utanför dörren finns gemensamma gårdsytor med odlingslådor, promenadstråk, lekplats och grill. En grön oas för gemenskap över generationsgränserna.

Inflyttning är planerad till 2023.

Bara 2 km till Borlänge centrum

Goda kommunikationer

Gröna gårdsytor med odling, lekplats och grill

Gemensamma funktioner som storkök och gym

Projektfakta

Område: Borlänge
Ägandeform: Vård- och omsorgsboende, trygghetsboende, hemtjänst och dagverksamhet samt förskola

Borlänge kommun

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

För mer information och
intresseanmälan besök:
sbbnorden.se/gyllehemmet

Huset och lägenheterna

_____

En plats där generationer möts

Gyllehemmet samlar flera av kommunens verksamheter under samma tak. Platsen växer fram till ett välkomnande kvarter för alla åldrar – unga och gamla i en härlig mix. På den lummiga innergården möts människor över generationsgränserna. Påtar i odlingslådorna, spelar fotboll eller dukar upp till grillfest. Till huset hör även ett gemensamt storkök. Äldreboendet har dessutom en spa-avdelning med gym och bastu. Det kallar vi vardagslyx!

Kvarterets arkitektur och byggnadshöjd samspelar med intilliggande bebyggelse. På de gemensamma takterrasserna finns gott om plats att umgås och njuta av en stunds avkoppling.

Gyllehemmet är certifierat med Miljöbyggnad Silver. Det betyder att vi ställer högre krav än befintliga lagkrav på exempelvis energiförbrukning och andel förnybar energi.

Lägenheterna

_____

Boenden för olika skeden i live

I Gyllehemmet finns 47 ljusa och välplanerade trygghetsbostäder 1–2 rok med en snittstorlek om 40 kvm. De är skapade för ett trivsamt och tryggt boende med gott om gemensamma ytor för social samvaro och ett bekvämt liv.

Här finns även 54 lägenheter för särskilt boende – en boendeform som vänder sig till för personer med stora behov av vård och omsorg. Lägenheterna om 1 rok med pentry är välplanerade och genomtänkta i minsta detalj. På varje våningsplan finns gemensamma ytor där de boende kan mötas och umgås.

Området

_____

Allt du behöver finns på nära cykelavstånd

Kvarteret växer fram ca 2 km söder om Borlänge centrum, nära till buss och riksväg 70. Härifrån är det enkelt att promenera och cykla dit du ska. För att uppmuntra till klimatsmarta resor planerar vi gott om cykelparkeringar under tak.