fbpx

Öresjö Ängar,
Borås

Med naturskönt läge i Borås växer en ny stadsdel fram. Här planerar vi hemtrevliga kvarter med hyresrätter för små och stora familjer samt en förskola. Alldeles utanför dörren finns vacker natur och innanför tröskeln alla bekvämligheter du kan drömma om.

Nära skog, stad och service

Promenad- och cykelavstånd till Borås C

Naturnära område

Miljöcertifierade hus

Ny förskola i kvarteret

Projektfakta
Område: Borås
Ägandeform: Hyresrätter och förskola
Antal bostäder: ca 350
Inflyttning: Prel. start första kvartalet 2023

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Är du intresserad av en bostad?

Anmäl intresse för mer information om projektet.


              

Är du intresserad av en bostad?

Anmäl intresse för mer information om projektet.


              

Området

_____

Med naturen runt knuten

Den nya stadsdelen Öresjö Ängar ligger i ett lugnt och grönt område drygt 5 km norr om Borås centrum. Bebyggelsen består av blandade bostadsformer, allt från flerbostadshus till villor och radhus, med variationsrik arkitektur.

På nära cykelavstånd ligger Öresjö med fantastisk natur, härliga badplatser och sköna vandringsleder. Många fiskare anser även att Öresjö är en av Sveriges bästa pimpelsjöar.

På bilden ser du platsen där Öresjö Ängar planeras.

Gestaltning

_____

Arkitekten berättar

“Att ha naturen in på knuten är mer än påtagligt i Öresjö Ängar. Här erbjuds moderna och smarta lägenheter med stora generösa perspektivfönster, med berget i ryggen och med långsträckt vy över Öresjön. Den yttre gestaltningen är genomgående naturmaterial med fasader av trä och blir en del av naturlandskapet.

I Öresjö Ängar finns det en bostad för alla behov, kvadratsmarta 1rok, till 4rok med fina öppna samband. Med en rumshöjd om 2,55 meter ges rummen rymd.

Även alla typer av livsstilar samsas här. Bo med bilparkering i garage, lådcykelparkering inomhus eller med ett stenkast till stadsbussen. Häng på den egna balkongen, grillkväll på den gemensamma gårdsplanen, eller ta mountainbiken över spången från sjätte våningen upp på berget och rakt ut i naturen.

Som arkitekt är det alltid speciellt att rita bostäder, då varje bostad alltid kommer bli någons hem. Jag försöker alltid leva mig in i hur det är att leva och bo i de bostäder jag ritar; hur hade jag själv möblerat, var skulle den golvstående palmen stå, och vad har jag för utblick från balkongen.

När vi planerade för området sattes höga och ambitiösa klimatmål upp. Bostäderna byggs energi- och resurseffektiva för att och uppnå Miljöbyggnad Silver.”

Arkitekt Sebastian Gagnér Jenneteg

Leva och bo

Med berget och naturen i ryggen – vänder sig husen utåt mot kvällssolen och Öresjön.

Uppför gradängtrappan nås den gemensamma gården, som erbjuder umgänge och social samvaro.

I Öresjö Ängar finns det en bostad för alla behov, kvadratsmarta 1rok, till 4rok med fina öppna samband.