fbpx

Vårby Udde är en ny marin stadsdel i Huddinge. Här kommer Magnolia bostad utveckla en helt ny stadsdel med bostäder, skolor, vårdboenden, butiker och hotell.

Området är beläget i direkt närhet till Vårby Strandbad och Gömmarens naturreservat och har ett bra kommunikationsläge med gångavstånd till två tunnelbanestationer samt kommande Spårväg syd.

Projekt

linje_sv

Vårby Udde
Huddinge

Område:
Huddinge

Ägandeform:
Hyresrätt, bostadsrätt, vårdboenden och hotell

Antal bostäder:
ca 1 800

Vårby Udde växer fram till en marin stadsdel i Huddinge. Här planerar vi ca 1 800 bostäder med olika boendeformer, förskolor, skolor, äldreboende, butiker, hotell och levande mötesplatser. Allt på strålande läge vid glittrande Mälaren.

• Bostäder för alla
• Vid Mälaren och stora grönområden
• Strandpromenad och badplats
• Bra kommunikationer med t-bana, buss, tåg, bil och båt

I Vårby Udde nöjer vi oss inte med att bygga kvarter vid vattnet. Vi bygger även in vattnet som en del av våra kvarter. Genom området ringlar sig bäckar, där ungarnas barkbåtar seglar ikapp. På torget sprutar ett fontänspel i regnbågens alla färger. Och vintertid förvandlas innergårdens plaskdamm till skridskobana.

Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten

En marin stadsdel

_____

Blått så långt ögat når

I Vårby Udde är vatten både lek och rekreation. Det används även till hållbara lösningar som hjälper oss att spara på naturens resurser. Bland annat tar vi tillvara på varenda droppe av dagvattnet och använder det till bevattning, insektsbad och utsmyckning. Båtpool, strandpromenad, bryggcafé, kajakuthyrning och simskola är förslag på flera blå lösningar som vi tror på.

Men här finns mycket grönt också. Parker, innergårdar och utsiktsplatser utanför dörren samt Huddinges vackra naturreservat och skogar i närheten.

Se vår visionsfilm och upplev Vårby Udde här.

Området

_____

Från industriområde till levande stadsdel

Området kommer att erbjuda en bra mix av bostäder, service och kommersiella lokaler. Allt för att förenkla vardagen och få människor att trivas hemma. Handla frukostbröd på bageriet runt hörnet. Lämna barnen på förskolan några hundra meter bort. Möt en kompis på torget för en spontanfika.

Kommunikationerna är goda med gångavstånd till två tunnelbanestationer samt kommande Spårväg syd. Förbifart Stockholm gör det enkelt att bo här och jobba norrut. Det sjönära läget ger potential att förbättra kommunikationerna ytterligare genom exempelvis nya färjeförbindelser till Stockholm.

Historia

_____

Från vikingaby till hälsokälla – och nu en ny stadsdel

Vårbys historia går ända tillbaka till vikingatiden. Vikingarna bosatte sig strax intill den plats som idag kallas Vårby Udde, som då låg under vatten. På bergstopparna runtomkring Korpberget och Vikingaberget tände man så kallade vårdkasar för att varna när fienden var på väg. Vårdkasen är idag en symbol som utgör Huddinges kommunvapen. De som bodde här kallades ”uddingar”, därav namnet Huddinge.

Under 1700-talet upptäcktes hälso- och mineralbrunnen Vårby källa. Vattnet från källan ansågs vara helande och kunna bota en rad olika sjukdomar. Under många år vallfärdade människor hit från hela Europa för några veckors brunnskur. Flera hundra år senare anlades här Wårby Bryggerier som till slut förvärvades av Spendrups. I augusti 2013 stängdes bryggeriverksamheten ned – och gav plats åt en ny framtid.

Vi vill vi ta tillvara på områdets historia. Bland annat kommer vi att bevara en fin gammal verkstadsbyggnad i tegel och omvandla den till en restaurang eller butik. Omkring byggnaden skapar vi ett öppet torg med soliga mötesplatser och fontän.

Håll dig uppdaterad!

Få mer information om Vårby Udde:


              

Håll dig uppdaterad!

Få mer information om Vårby Udde: