I Uppsalas norra del, Nyby, utvecklar Magnolia Bostad cirka 354 bostäder. Området erbjuder närhet till naturen och en blandning av både nyare och äldre bebyggelse.

Projekt

linje_sv

Lilium
Uppsala

Område: Uppsala
Ägandeform: Bostadsrätt
Antal bostäder: 74
Bedömd inflyttning: 2019
Arkitekt: Arkitema Architects

Skogspromenad eller bio? Picknick eller shopping?

I Lilium behöver du inte välja det ena eller det andra. Här har du både naturen runt knuten och Gränby köpstad enbart 5 minuter bort. Lilium erbjuder en variation av plånboksvänliga och välplanerade lägenheter med fina materialval.

Välkommen hem!

Riksmäklaren

linje_sv

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Var:
Riksmäklarens kontor i Gränbystadens Galleria.

Mäklarkontakt:
Ulrika Lööf, 070-201 43 93
ulrika.loof@riksmaklaren.se

Lägenheterna

linje_sv

Ljusa och moderna lägenheter

Arkitema Architects som är arkitekterna bakom Lilium har skapat moderna och välplanerade lägenheter i varierande storlekar. Här karaktäriserar ljus och rymd lägenheterna. Generösa fönster släpper in rikligt med ljus och öppnar upp. Fina materialval med helkaklat badrum, genomgående parkettgolv och klinkers i hall. Du får som boende även tillgång till ett generöst uterum. Lägenheterna på bottenplan har stora uteplatser och många av lägenheterna har balkong. Tanken är att alla ska kunna använda de gemensamma ytorna i området.

Nu har vi säljstartat 74 bostadsrätter. Till vänster i bild har du bostadsväljaren. Klicka dig vidare för att hitta din lägenhet!

Nyttiga länkar

linje_sv

Området

linje_sv

Nära till det gröna – gå i Linnés fotspår

Ta med picknick och njut av naturen vid Uppsala högar eller besök Uppsalas historiska muséum för att uppleva mer av stadens kulturliv. Förutom ett rikt och vackert kulturarv erbjuder området soldränkta parklekar och sköna grönområden. I Gränbypark finns stort utrymme för lek och fina promenader.

Och mitt emot Nyby ligger­­­­­ en av Uppsalas fina Linnéstigar. Om du föredrar ett högre tempo och vill ta en löptur så har du närhet till Röborundan, en 6 km lång ljusslinga med ett anslutande utegym som angränsar till Nyby.

Nyby har ett utmärkt läge i ett fint och tryggt område, här har man nära till Gamla Uppsala kyrka och andra historiska landmärken. Trevliga promenadstråk och nylagda cykelvägar knyter ihop stadsdelarna. Förbindelserna gör det enkelt att bege sig ut på längre turer och utflykter.

Uppsala

Riksmäklaren

linje_sv

Kontakta mäklaren

Camilla Berg
camilla.berg@uppsala.riksmaklaren.se
070-548 08 06

Ulrika Lööf
ulrika.loof@uppsala.riksmaklaren.se
070-201 43 93

Riksmäklaren

linje_sv

Anmäl ditt intresse:
Klicka här!
En aktiv stadsdel

Nyby är en stadsdel under tillväxt med mycket att tillgå runt hörnet, här har du närhet till nybyggda Gränby Sportfält som har flera olika sporter representerade. I fritidsområdet finns sju stora anläggningar för stora och små. Här finns även nyuppförda IFU arena som är Uppsalas största idrottsarena. IFU arena erbjuder läktare för flera tusen åskådare och fem moderna planer för innebandy och basket samt en stor friidrottsarena för löpning, hopp- och kastgrenar. Sportfältet som har en stor variation av idrottsanläggningar växer än och möjliggör för träning året om.

Nöje och sportaktiviteter finns det gott om. Intill Nyby i Gränby köpstad har du även närhet till Turbo sport, en aktivitetshall som är inriktad på klättring och sport för barn, här finns många spännande aktiviteter att tillgå.

Fina cykelstråk innanför leden länkar ihop stadsdelarna, på bara 15 minuter tar du dig in till centrala Uppsala på cykel. Goda busskommunikationer har du på promenadavstånd och med buss når du Uppsalas puls och stadsliv på några få minuter.

Ringlinjen som är en ny bussförbindelse kommer upprättas under 2017 i Uppsala och binder då ihop bussnäten för att förbättra framkomligheten i området ännu mer. Jobbar du på annan ort och pendlar dagligen så tar du dig från ditt garage till E4:an på mindre än tre minuter.

Film

linje_sv

Mer om projektet

Hör Eric Engström, arkitekt på Arcitema Architects berätta om projektet Lilium, Nyby i Uppsala. – Med en modern och uppdaterad arkitektur kommer Lilium komplettera befintlig bostadsbebyggelse och bidra till en varierad stadsmiljö.

En ny stadskärna i Uppsala

Nyby är en stadsdel under utveckling och just nu händer det mycket. Bara tio minuter bort växer en ny stadskärna upp. Gränbystaden som blir Uppsalas andra stadskärna har två huvuddelar. Handelscentrumet Norra Gränbystaden som ansluter till Nyby erbjuder service, matbutiker och restauranger. Och Gränbystaden Galleria intill handelscentrumet har ett ännu större urval av restauranger och caféer. Idag erbjuder gallerian upp till 100 butiker och till julhandeln 2017 ska 25 nya butiker tillkomma.

Uppsala arena som planeras att byggas i området väntas ta 6 800 åskådare vid matcher och 7 500 åskådare vid konserter. Den ska ligga mellan Gränbynstaden Galleria och Gränbyköpstad och länkar därmed ihop stadsdelarna.

Arkitekten

linje_sv

Arkitema
Architects

Arkitekten bakom Lilium, Eric Engström Bolagsarkitekt berättar

– Arkitema Architects var från början ett danskt kontor, men vi är nu verksamma i Åhus, Malmö, Köpenhamn, Stockholm och Oslo. Det finns ett stort utbyte och samarbete mellan våra olika länder och olika kompetenser på Arkitema. Vi har hållbarhetsexperter, BIM-experter och andra specialister som reser emellan kontoren. Medarbetare med olika bakgrund och från olika delar av världen bidrar till att skapa en mycket intressant och kreativ miljö.

Lilium i Nyby, Uppsala
– Vi fick nöjet att göra det här projektet tillsammans med Magnolia Bostad. Lilium ligger nordost om Uppsala centrum och i ett område som i huvudsak är uppfört på 70-talet. Det är idag en ganska stor blandning av hus i området, våra närmaste grannar är större hus på mellan tre och sex våningar och här finns även radhus i lite nyare snitt. Och just nu är området under omvandling.

En dynamisk stadsdel
– Lilium har en mix mellan hyresrätter, bostadsrätter, större och mindre lägenheter. Vi har jobbat med både lägre och högre volymer. En varierad fasadgestaltning och färgpalett samt olika skalor kommer att bidra till en dynamisk stadsdel. Entréerna får en dignitet i stadsrummet med fina detaljer och kommer därmed signalera tydligt var man bor i huset.

Här finns ett stort underbyggt garage i mitten av kvarteret och ett fåtal mindre parkeringar i markplan. Vi har därmed tagit vara på de gröna och mjuka ytor som omger platsen och på så sätt är huset huvudnumret. Både entréerna och lägenheterna är tydliga, vi har skapat olika karaktärer så att man känner igen sitt hus och sin entré.

Lägenheterna
– Lägenheterna på bottenplan har generösa uteplatser och i området finns det många gårdsrum. Tanken är att alla ska kunna använda de gemensamma ytorna i området. Lägenheterna som ligger i bottenplan och vetter ut mot gatorna har också trevliga uteplatser. Som boende har du därmed möjlighet att ta med dina stolar och blomkrukor och flytta ut, något som bidrar till ett mer levande stadsrum.

– Lägenhetsbalkongerna är av en öppnare karaktär, balkonger med tunna räckesprofiler i metall som skapar en genomsiktlighet och ger ljus. Den spröda detaljeringen av uterummen bidrar till att skapa kontrast till den större byggnadskroppen. Och vi tror att variationen mellan det storskaliga och småskaliga i området gör det intressant att röra sig mellan de olika delarna.

Här blir man blir nyfiken på vad som händer i gårdsrummet, avslutar Eric.

Historia

linje_sv

Gamla Uppsala

Nyby är en stadsdel som ligger i norra Uppsala och är belägen mellan Löten och egentliga Gamla Uppsala. Tidigare låg det en gård vid namn Nyby Gård på platsen. Nyby som finns idag upprättades under 1970-talet och består av hus med en tydlig funkiskaraktär.

I anslutning till Nyby ligger Gamla Uppsala – ett vackert område med ett rikt kulturarv. Gamla Uppsala var förmodligen en centralpunkt i den historiska maktstrukturen i nuvarande Svealand, här finns bland annat Uppsala högar som är ett fornlämningsområde och även Gamla Uppsala Kyrka. Efter domkyrkans brand 1252 flyttades ärkesätet till Östra Aros vilket idag är nuvarande centrala Uppsala. Fornlämningarna är väl värt ett besök, packa en ryggsäck och gör en mindre utflykt till den historiska platsen. Som boende i Nyby har du området på ett bekvämt avstånd.

Karta

linje_sv

Galleri

linje_sv

(Observera att detta endast är en intresseanmälan för mer information om projektet och din anmälan motsvarar ej din köplats.)

Få mer information om Lilium

Anmäl dig här:


              

(Observera att detta endast är en intresseanmälan för mer information om projektet och din anmälan motsvarar ej din köplats.)

Få mer information från Lilium

Anmäl dig här:


Närliggande projekt: