fbpx

Vid inloppet till Göta Kanal på centralt läge i Motala utvecklar Svenska Vårdfastigheter 54 fantastiska och rymliga lägenheter i en karaktäristisk atriumbyggnad. På den gamla skolfastigheten med utsikt över idrottsplatsen och förskolan Sagomossen som närmsta granne förenas de yngsta med de äldre. Dessa två verksamheter skapar synergier och både själsliga- och fysiska utbyten då de yngre kan möta de som har tid att betänka och besvara.

Projekt

linje_sv

Nämndemansgatan
Motala

Område: Nämndemansgatan, Motala
Ägandeform: Vård- och
omsorgslägenheter
Antal bostäder: 54
Yta: 4700 kvm +
atrium om 345 kvm
Invigs: 2019
Vårdgivare: Motala Kommun

.

Vård- och omsorgsboende med 54 lägenheter

Vid inloppet till Göta Kanal på centralt läge i Motala utvecklas 54 fantastiska och rymliga lägenheter i en karaktäristisk atriumbyggnad. På den gamla skolfastigheten med utsikt över idrottsplatsen och förskolan Sagomossen som närmsta granne förenas de yngsta med de äldre. Dessa två verksamheter skapar synergier och både själsliga- och fysiska utbyten då de yngre kan möta de som har tid att betänka och besvara.

 

 

 

Lägenheterna är mellan 33-34 kvm och ges flexibla förutsättningar till individuell möblering. Burspråket ger de boende utsikt åt två väderstreck från bostaden. De gemensamma ytorna har dels tillgängliga balkonger för vistelse utomhus och en gård med anpassade aktiviteter för alla förmågor. Inomhus finns bland annat ett bibliotek med öppen spis intill det väl tilltagna atriet med möjlighet till vistelse året runt. Vårdboendet utrustas även med SPA & träningsrum.