fbpx

Täljöprojektet är ett av de största utvecklingsprojekten i hela Storstockholm. Målet är att skapa nya, attraktiva stadsdelar vid Åkersbergas front mot havet, knutet till centrum, kanalen och attraktiva naturområden. Strandängarna vid Täljöviken är ett av de vackraste och mest värdefulla naturområdena som finns i Österåkers kommun.

Projekt

linje_sv

Näs
Österåker

Område: Näs, Österåker
Ägandeform: Vård- och
omsorgsboende, förskola
Antal bostäder: 60 + förskola
Yta: 4 700 kvm BOA/LOA
Inflytt: 2021

.

Vård- och omsorgsboende samt förskola

Vid Täljöviken strax utanför Åkersberga genomförs just nu ett stort utvecklingsprojekt i Österåker kommun. Målet är att skapa nya, attraktiva stadsdelar vid Åkersbergas front mot havet, knutet till centrum, kanalen och attraktiva naturområden.

I området driver Magnolia Bostad projektet Näs som vid färdigställande kommer att bestå av ett vård- och omsorgsboende med 60 lägenheter samt en förskola med fem avdelningar

Näs beräknas öppna andra kvartalet 2021. Förskolan öppnade i tillfälliga lokaler under tredje kvartalet 2019.

Vård- och omsorgsboendet Villa Näs

linje_sv

Inrett med omtanke om de äldre

Vårdboendet Villa Näs är en plats att känna sig hemma på. Boendet inreds efter Vardagas boendekoncept, som kombinerar nordisk design i milda toner med inredningsdetaljer som underlättar för ett åldrande öga och sinne. Allt med grund i forskning och evidens.

Varje avdelning får ett gemensamt kök och trivsamma utrymmen för måltider och gemenskap. En del av rummen har egen balkong, men det finns också en gemensam uteplats för sköna fikastunder i solen.

Villa Näs kommer bedrivas av Vardaga som ingår i företagsgruppen Ambea.

Förskolan Växthuset

linje_sv

En förskola att växa i

Växthuset är en förskola med fem avdelningar och en utegrupp som får sin fasta punkt precis vid foten av Täljövikens gamla kursgård och Täljö Strandäng. Förskolan har ett tvåspråkigt koncept med svensktalande och engelsktalande pedagoger på samtliga avdelningar. Utevistelse och natur kommer att vara en stor del av verksamheten.

Växthuset öppnade hösten 2019 i tillfälliga lokaler nedanför Täljövikens kursgård och beräknas flytta in i de permanenta lokalerna under våren 2021. Delar av den permanenta gården är redan etablerad och används av förskolan idag. Växthuset kommer att bedrivas av Tellusbarn.

Omgivningen

linje_sv

Med vacker natur utanför dörren

Strandängarna vid Täljöviken är ett av de vackraste och mest värdefulla naturområdena som finns i Österåkers kommun. De boende kommer att få en vacker utsikt över åkermarker och strandlinje. Mitt i naturen, men ändå nära till allt.