Ekosystemet
Ekosystemet Sollentuna

Naturnära Väsjön – en ny del av Sollentuna
I Väsjön bor du nära staden, men ändå med naturen utanför dörren. Närheten till naturreservat, sjöar, skidbacke, parkstråk och strandpromenader möjliggör en aktiv vardag för dig som flyttar hit. Låter det inte underbart? Vårt nya kvarter Ekosystemet växer fram bara ett stenkast från vattnet och innehåller ett levande torg med butiker och olika verksamheter. Här bygger vi bostäder för både små och stora familjer.

Kommande
Område
Väsjön, Sollentuna
Visa på karta
Ägandeform
hyresrätt och bostadsrätt
Antal bostäder
122 HR samt 6 radhus
Inflyttning
Planeras för 2026
Samtliga bilder är visionsbilder och kan avvika från verkligheten.

Nära skog, stad och service

Grönskande innergård och takterass

Miljöcertifierade hus

Läs mer

En aktiv och enkel vardag

I Väsjön växer en helt ny stadsdel fram med visionen om att skapa en småskalig, variationsrik och naturnära stadsmiljö. Det kommer att finnas skolor, förskolor, butiker och all tänkbar service – allt för att underlätta vardagspusslet. Det naturnära läget mellan Törnskogens och Rösjöskogens naturreservat ger unika förutsättningar för ett aktivt vardagsliv. Orientera, promenera, cykla, spela tennis – eller varför inte ta ett åk med skidorna ner för Väsjöbacken? På gångavstånd hittar du sjöarna Fjäturen, Snuggan och Rösjön. Men det är Väsjön som blir hjärtat i området med torg, parkstråk och strandpromenader.

Ett hjärta av trä

I kvarteret Ekosystemet bygger vi hyresrätter och radhus med en arkitektur som är elegant, stilren och tidlös. Den stora delen av kvarteret kommer byggas i trä och skapa en varm, inbjudande känsla. I bottenplan på hyresrättshuset planeras det bland annat även för en matbutik. Radhusen består av tre våningar med privat terrass högst upp, samt förgårdsmark mot gågatan utanför. Variationen av lägenheter och radhus gör att kvarteret upplevs mer småskaligt och hemtrevligt – lite småstadskänsla.

Samtliga trapphus har entré mot gatan och de flesta har enkel genomgång ut mot den lummiga gården. Entréerna kommer vara ljusa och väl upplysta för att skapa trygghet i kvarteret. Det planeras även för rymliga cykelförråd på bottenplan – allt för att underlätta vardagen.

Taket består av sedum och har solpaneler som bidrar till den lokala energiproduktionen.

Planering

Förberedelser inför byggstart pågår.

Byggstart

Spaden i backen, nu börjar vi bygga.

Uthyrningsstart

Nu släpper vi lägenheterna – hitta din drömbostad.

Inflyttning

Välkommen hem till dig!

Är du intresserad av en bostad?

Anmäl intresse för mer information om projektet.